Suïssa també va celebra la festa de les Falles

0
603

La festa va reunir a unes 500 persones nacionalitat espanyola i suïssa

Ni la distància ni el temps apaga la passió que els fallers senten per la seua festa. Més aviat augmenten i allà on van intenten recrear i compartir aquesta tradició tan volguda. Com a Suïssa, una nació que ja acull a diversos valencians que volen donar a conèixer i convidar els suïssos a gaudir de les Falles de València.

La jornada de celebració va començar a les 11:30 del matí amb la reunió de 500 persones de nacionalitat espanyola i suïssa, entre les quals destacava la periodista Ramona Riedener, Fallera Major 2017 de la comissió Doctor Collado.

A les 13:00, es van repartir unes 350 racions de paelles i fideua. Però *tambíen havien salsitxes i raclette que es van gaudir mentre es retransmetia la mascletá de València per a després continuar amb una globotá per als xiquets i xiquetes que van venir a descobrir la festa.

La vesprada va avançar en un ambient fantàstic va omplir de música, pasdobles fallers, entre altres estils musicals: feia les 15:00, un grup de xiquetes a va ballar sevillanes, que després van donar pas a una parella que va executar una delicada peça de tango

A les 17:00, es va fer una tombola on es van rifar un ninot, un pernil, bons de viatge, bons de restaurant, botelles de vi, etc.

La festa va arribar al seu final a les 21:00, moment en el qual va preparar la falla per a la *cremá es va disparar un castell i una traca i la falla va ser consumida pel foc que indica el final i l’inici d’un nou cicle faller.