TONOART plantarà una falla a Colòmbia

0
202

Toni Fornés i Nohra Regina Soto Bermeo unixen les seues forces per a acostar l’art faller a Colombia.

Nohra Regina Soto Bermeo, colombiana, és artista plàstica i docent de Belles Arts en la universitat de l’Amazònia.

Toni Fornés, valencià, és mestre artesà artista faller des de 1994 i docent de tècniques falleres.

El tàndem d’artistes ha sigut invitat per l’Institut Municipal de Cultura i Turisme de la Ciutat de Bucaramanga (Colòmbia) , per mediació del seu director Doctor Néstor José Gómez Roda, per a realitzar un taller de capacitació en tècniques falleres dirigit a 24 artesans, amb una duració de 120 hores.

El taller s’impartirà durant les primeres setmanes del mes de juny, i el seu contingut comprén des del disseny, l’escultura i la fusteria fins a la preparació i la pintura, prenent com referent la tècnica empleada en les falles.

La finalitat d’este curs és realitzar 10 carrosses per a una desfilada en la Fira de Bucaramanga, que complix la seua 68 edició.

A més, la idea del Director de l’institut el Senyor Néstor José Gómez Roda, és realitzar una falla de 10 metres que es plantarà en la Placeta de la Democràcia de l’Alcaldia de Bucaramanga del 3 al 17 de setembre 2017. Per a la seua construcció i muntatge TONOART treballarà a Colòmbia amb l’ajuda d’artistes locals durant el mes d’agost.

Una autèntica experiència en què gràcies al coneixement i al treball d’estos artistes es podran exportar aspectes de la nostra festa fallera per a un enriquiment mutu de l’art i la cultura.