Gómez: “No podem estar de braços plegats davant el tancament de tallers. Si els artistes desapareixen, les falles s’acaben”

0
705

Gómez es reuneix amb artistes faller per a cercar i millorar les fonts de finançament
“No podem mantenir-nos de braç plegats davant un sector que cada any tanca tallers. Si els artistes desapareixen, s’acabaran les falles”, ha advertit la candidata del PSPV-PSOE a l’alcaldia de València, Sandra Gómez, qui ha reivindicat avui que els artistes “són els qui fer realitat les falles”. “Si volem que es continuen plantant els monuments hem d’ajudar-los”, ha emfatitzat en relació a la reunió que ha mantingut amb el gremi d’artistes fallers per a “cercar i millores les seues fonts de finançament”.

Preguntada pels periodistes sobre les crítiques d’alguns fallers pel que consideren politització de les festes josefinas, Gómez ha assenyalat que “alguns representants fallers també fan política”. “Com a partit polític és el nostre deure i responsabilitat plantejar propostes que posen en primer lloc en valor la festa, com hem fet fins ara i com farem amb la reunió amb els artistes fallers”, ha afirmat.

En la seua opinió, representants públics tenen “la responsabilitat que les festes continuen tenint el reconeixement mundial” i en aquest context ha emmarcat aquesta reunió perquè, ha precisat, “sense els artistes fallers no hauríem tingut el reconeixement de la UNESCO”. “Aqueix dia molts van córrer a fotografiar-se amb ells però ara hem de ser coherents i conseqüents”, ha recordat i ha assegurat que ara cal “cuidar-los”.

Així, ha precisat que mantenir els tallers requereix “finançament”. Per això, ha explicat que la proposta dels socialistes “està clara” perquè és “responsabilitat de tots que es continuen sent patrimoni de la humanitat” i que siguen “un sector potent”.

Respecte a qüestions de convivència, ha defensat “treballar coordinadament” des de l’àmbit municipal conlos representants de les falles ja que ha ressaltat que són “els protagonistes de la festa i amb els qui hem de trobar solucions a uns problemes que no són exclusius de les Falles”.

Així ha assenyalat que els problemes de brutícia, soroll o botelló es donen en moltes festes pel que ha demanat “resoldre una polèmica que posa la lupa sobre qüestions que no representen a les Falles”. “Hem de fer-ho sense confrontar i sense utilitzar-les com a arma política”, ha revindicado perquè les falles “són de tots, amb independència de colors polítics”. “És absurd que s’utilitzen quan el que esperen els valencians i valencianes és que trobem solucions”.

Preguntada per la taxa, ha reiterat que en el cas que la Generalitat aprovara una taxa turísitca la proposta és que València “tinga la capacitat de destinar el que es recapte de l’1 al 19 de març a finançar als artistes fallers”. Gómez ha assegurat que li “entristeix” que la resta de formacions no compartisquen aquesta proposta perquè, ha insistit, “quan rebem el reconeixement de la UNESCO bé que es van fer la foto”. “De fotos no viu el gremi, sinó de finançament”, ha postil·lat i ha remarcat que aquesta mesura “ajudaria a complementar la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament”.