Mª Jose Catalá aposta per pujar les ajudes a les Falles

0
700

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia aposta per pujar la subvenció al 35% del pressupost en lloc d’aplicar una taxa turística

La candidata del Partit Popular a l’alcaldia de València, Mª José Catalá, aposta per pujar la subvenció de les Falles, abans que aplicar un nou impost a l’activitat turística.

Catalá ha afirmat en un comunicat que “una manera directa d’ajudar les Falles és pujar-los la subvenció al 35% del pressupost que destinen al monument i no gravant l’activitat turística”.

Mª José assenyala que l’increment de la subvenció destinada al monument faller al 35% suposaria a l’Ajuntament una inversió d’uns 700.000 euros.” D’aquesta manera, una Falla que destine aproximadament uns 15.000 euros al monument faller podria passar de tenir una ajuda municipal de 3.000€ a 5.000€“ i ha anunciat que l’ajuntament té capacitat per a ajudar les Falles sense necessitat d’aplicar un impost turístic “és possible ajudar les Falles pujant l’aportació municipal amb la finalitat de millorar els monuments que es planten a la ciutat i incrementar al mateix temps el pressupost dels artistes fallers”.

Tal com manifesta la candidata a l’alcaldia “en el PP no som partidaris de noves taxes o impostos a l’activitat econòmica, i menys d’una ocurrència com la plantejada pels socialistes, que no sabem si aniria a una fi concreta o a una caixa única, i que a més han llançat de manera irresponsable sense consensuar-la amb el sector turístic”.

Un altre dels aspectes en els quals ha posat l’accent és en la necessitat d’una planificació prèvia respecte als operatius de neteja i de l’actuació de la Policia Local, per a poder evitar el succeït enguany. Ha demandat que l’Ajuntament “Ha de fer més per a millorar la ciutat durant les Falles, reforçant la seguretat i la neteja, reforçant la protecció dels monuments històric- artístics; i ha de criticar menys al turista, al qual el govern municipal, entre ahir i avui, han qualificat de incívic i al qual es pretén gravar amb una taxa”.

Finalment ha manifestat que “Si volem projectar aquesta Festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i si volem situar-la en el mapa de les més importants de les que se celebren en el món, cal fer des de l’Ajuntament més coses a nivell cultural i criticar menys”.