Turís es prepara per a viure les seues Festes d’Agost

0
374

La Reina de les Festes María Sánchez González i l’Alcalde, Eugenio Fortaña ens compten els detalls del programa d’actes

Torís va viure un dels moments més intensos i emotius de les seues festes. Sandra Cifre Sancho, Reina de les Festes de 2018, imposava la banda a la seua successora, María Sánchez González. Seguidament l’Alcalde, Eugenio Fortaña, la coronava com a tal i, finalment, el Regidor de Festes, Ivan Picó, imposava a María la insígnia d’or de l’Ajuntament complint amb el protocol i donant pas ja a les Festes Patronals i Populars.

Amb el nomenament de María Sánchez, s’inicia un gran programa d’actes que ompliran la localitat de música, esport, gastronomia i festa.

Dissabte, 20 de juliol
22:00h En la Plaça Vicent Ribes sopar de “cinquenes” i a continuació actuació de l’orquestra La Bèstia.

Dissabte, 27 de juliol
11:00h a 19:00h Vuit hores solidàries de natació a la piscina municipal Raimon Soria organitzades pel club Sóc Torís Natació.
20:00h En la Plaça Vicent Ribes inauguració de la XVII Fira Benèfica Per ells que estarà instal·lada fins al diumenge a la vesprada amb multitud de tallers, activitats i actuacions i la implicació de tota la societat turisana a benefici d’aquesta associació.

Divendres, 02 d’agost
18:00h Organitzat pel Club d’Escacs de Torís, Trofeu Intercomarcal per equips entre La Foia de Bunyol i La Ribera Alta.
19:00h El Club de Bàsquet organitza al pavelló municipal un concurs de 3×3 per a tot aquell o aquella que vulga participar.
23:00h Exhibició del Club de Patinatge.

Dissabte, 03 d’agost
20:30h Es repartiran els ingredients per al concurs de paelles al costat del camp de futbol.
22:00h Concurs de paelles a la porta del camp de futbol municipal. Com tots els anys, la cooperativa La Turisana obsequia els participants amb una fruita d’estiu i La Baronia amb una botella de sangria. Els participants podran menjar-se la paella en les taules disposades en el conservatori. A continuació actuació de l’orquestra Vènom.

Dimecres, 7 d’agost
19:00h Cercavila per a arreplegar a la Reina de les Festes fins al Teatre Ideal per a assistir a la inauguració de l’exposició a càrrec dels alumnes dels Tallers d’arts plàstiques, pintura artística i talle i confecció del Centre de Formació de Persones Adultes.
De seguit, inaugurarem a la casa museu, l’exposició de pintura de Guadalupe Higón i Estellés.
22:00h Sopar XIII Gala de l’Esport en la Plaça Vicent Ribes per a reconèixer la tasca dels clubs i associacions esportives de la nostra localitat.

Dijous, 8 d’agost, dia de “la dona turisana”
19:30h Cercavila per a arreplegar a la Reina de les Festes amb el tradicional vestit de tainera”. S’iniciarà a l’Ajuntament i conclourà en La Mina on s’inaugurarà l’exposició a càrrec de l’artista local, Dol Torrelles i els seus alumnes.
A continuació la Reina juntament amb la seua cort d’honor ballaran La Taina.
22:00h Sopar benèfic contra el càncer en la Plaça Vicent Ribes amb tómbola i multitud de regals. A continuació ball folklòric i participatiu amb el grup “Tres fan ball”.

Divendres, 09 d’agost
19:30h Cercavila per a arreplegar a la Reina de les Festes i assistir a les 20:00h a la Missa en honor a la Nativitat de la nostra Senyora, titular de la parròquia, i a continuació baixada de la imatge del nostre patró, Sant Francesc de Borja, des de l’ermita fins al temple parroquial.
23:15h Cercavila des de l’Ajuntament fins a l’Amfiteatre, a continuació, a les 23:30h, II Concert de Festes a càrrec de la Coral Polifònic Vicent Ribes i la Societat Musical Turisense
Seguidament III cant de albaes que començarà a l’Ajuntament passant per la Casa Museu i acabant a casa de la Reina de les Festes, Maria Sánchez i González.

Dissabte, 10 d’agost
10:00h a 14:00h Rocòdrom i tirolina a càrrec de la Regidoria de Joventut a la Plaça Vicent Ribes.
18:30h Cercavila per a arreplegar a la Reina de les Festes i a les 19:00h missa en honor al nostre patró, Sant Francesc de Borja. A continuació processó de la seua imatge pels carrers de costum fins a arribar a l’ermita, des d’on es procedirà a la baixada de la imatge de la patrona, la Mare de Déu de Dolors Gloriosos.

23:30h Les festeres es concentraran a la porta de l’Ajuntament per a realitzar una cercavila acompanyades per la Societat Musical Turisense fins a l’amfiteatre de la Mina on tindrà lloc el concert de festes que ens oferirà la nostra banda.
A continuació s’obriran les portes del camp de futbol municipal per a contemplar el gran castell de focs artificials que ens oferirà Pirotècnia Torís.
La nit acabarà amb discomòbil a càrrec de JyJ en la zona del conservatori.

Diumenge, 11 d’agost
11:00h Cercavila per a arreplegar a la Reina de les Festes, Maria Sánchez i González, i el seu Cort d’Honor per a assistir a les 12:00h a la solemne missa en honor a la nostra patrona.
14:00h Gran Mascletá a càrrec de Pirotècnia Torís situada al costat de l’institut de secundària.
20:00h Solemne processó de la Mare de Déu de Dolors Gloriosos que finalitzarà en el temple parroquial on romandrà la seua imatge fins a la celebració de la festa canònica al setembre.
00:00h.Actuació de l’orquestra Montecarlo a l’esplanada del conservatori.

Divendres, 16 d’agost
13:00h Discomóbil en la zona del conservatori
23:30h Actuació de “Emilio Sol i els seus roquers” en homenatge a Bruno Lomas a l’esplanada del conservatori.

Diumenge, 18 d’agost
13:00h Discomòbil en la zona del conservatori.
22:00h Fi de festa amb focs d’artifici.