València celebra la festa del folklore

0
191

Del divendres 28 al diumenge 30 d’abril es concentren les activitats en els barris d’Algirós, Benicalap, Patraix i el Centre Cultural La Beneficència.

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha programat per a aquest cap de semana, dins de la Trobada de Folklore, nombroses activitats que inclouen “dansaes populars”, música de tabal i dolçaina i tallers temàtics.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha fet una crida perquè els valencians i les valencianes gaudisquen d’aquests actes i «que vinguen a ballar i passar-ho bé». Al mateix temps ha agraït la implicació de tots els participants perquè «sense la col·laboració no seria possible l’roganització d’aquest esdeveniment».

El programa que es desenvoluparà aquest divendres, 28 d’abril, es reparteix entre Algirós, Benicalap, el C. C. La Beneficència i el Conservatori de la Plaça de Sant Esteve, a València.

El dissabte 29 Algirós, Benicalap, Patraix i La Beneficència tindran actuacions i tallers des de les 10:00 hores del matí fins a les 19:00 hores.

El diumenge 30 Benicalap, Patraix i La Beneficència tancaran la sessió del cap de setmana.

28-abril

ALGIRÓS
18:00 h. Taller de literatura infantil «Una estona amb els meus iaios», a càrrec de Marta Pereira, a la biblioteca Vicent Casp i Verger.

BENICALAP
22:00 h., en el Multicentre Social Benicalap-Casa Caritat, concert de l’Orquestra de Pols i Plectre Nostra Senyora de Tejeda.

LA BENE
19:00 h., en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia se presenta el llibre “¿A què juguem? (Els nostres jocs i joguets tradicionals)”, de Francesc Gisbert, Premi Bernat Capó 2012.

19:30 h, en La Beneficència, Sala Alfóns el Magnànim, concert de cor interpretat pel Nou Cor EOI València, Resonare Fibris i la Coral Font de Sant Lluís.

També a les 19:30 h, en el Conservatori Professional de Música, a la plaça Sant Esteve l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l’Alcúdia de Crespins oferix un concert de pols i plectre.

29-abril

ALGIRÓS
11:30 h. Animació de Tabal i dolçaina a càrrec de Buf-Alí al mercat del Cabanyal.

17.00 h. Taller d’improvisació amb dolçaina -nivell avançat-, a càrrec de Pau Puig en la sala d’actes del Centre Municipal de Joventut d’Algirós.

BENICALAP
10:00 h.Taller de manipulació i construcció de canyes de dolçaina -nivell bàsic, intermedi i avançat-,a càrrec de Pau Puig.

11:30 h. Animació de tabal i dolçaina en el Mercat de Benicalap, a càrrec dels germans Llorca.

18:00 h. Jocs tradicionals al parc de Benicalap, a càrrec del Piló de Burjassot.

PATRAIX
11:30 h. Animació de tabal i dolçaina al Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina.

18:00 h., a la plaça de Patraix, toc tradicional de campanes a l’Església Sagrat Cor de Jesús (Plaça Patraix). Els campaners faràn l’explicació del toc.

19:00 h., a la mateixa Plaça de Patraix, el grup la Carraspera farà una exhibició de dansà.

LA BENE
18:00 h., en el C.C. La Beneficència hi haurà un taller de dansà a càrrec del grup Alimara.

30-abril

BENICALAP
10:30 h. Cercavila pels carrers Marco Merenciano, General Llorens, Periodista Gil Sumbiela, Poeta Serrano Clavero, Agullent, l’Alber, Assutzena, Barx, Pintor Matarana, José Grollo, Plaça de l’Església, Juan de Encina, José Grollo, Toixa, Avinguda de Burjassot, Parc de Benicalap, i amfiteatre del Parc de Benicalap.

11:30 h, a aquest amfiteatre faràn una exhibició de dansa els grups El Piló de Burjassot, Quiqueries i L’Aixovar. 13.00 h, a l’exterior de l’amfiteatre, junt al jardí d’inspiració hispanoàrab, se podrá participar a un taller de dansà i a la dansà popular.

PATRAIX
11:30 h., a la Plaça de Patraix, actuació del Grup de danses Realenc de Picanya i el Grup de danses Saragüell.
Taller de dansà a càrrec del grup de dances Sargantana, per a majors i menuts. I per a finalitzar el matí, dansà popular.

LA BENE
11:30 h. Teatre infantil en La Beneficència amb l’espectacle “La glüps band”, de Produccions Scura.