València celebrà l’arribada dels Reis d’Orient en una cavalcada amb nous personatges i centrada en l’ecologia

0
423
Font: Armando Romero

La celebració amb què València va rebre el dia 5 de gener als Reis d’Orient va completar el programa festiu organitzat per l’Ajuntament de València amb motiu de les festes de Nadal. La Cavalcada, amb un recorregut de quasi 2 quilòmetres i més cadires autoritzades que l’any passat, es va iniciar al carrer de Navarro Reverter a les 18 hores i va tindre una duració aproximada d’una hora i quart. En este espectacle van participar un total de nou formacions musicals, dotze comparses amb 100 artistes i vora 300 figurants, i 32 carrosses (tres més que en 2019). Entre les novetats, va destacar la incorporació a la desfilada de nous personatges com Dolça, la Caramel·lera Reial. En general, l’entreteniment va girar al voltant de l’ecologia i el medi ambient com Expojove. De fet, durant el seu itinerari, a més dels tradicionals caramels, uns 10.000 quilograms sense gluten, es van repartir 20.000 punts de lectura, de paper plantable, amb 600.000 llavors de flor.

Quant al contingut de la cavalcada, va estar formada per quinze seccions diferenciades. L’Obertura de la desfilada, amb la participació de la banda municipal i els cabuts i gegants històrics de la ciutat, que van donar pas a carrosses i disfresses de col·laboradors i convidats, adequats al tema de l’ecologia i el medi ambient com Expojove. Seguidament, va passar el patge Miquel, acompanyat d’un paó reial gegant (d’Efímer produccions).

A la cavalcada també hi va estar Herodes, amb una quadriga, i acompanyat per soldats romans (d’HM espectáculos), l’Àngel anunciador i el naixement, que van ser l’antesala de l’estrela d’Orient, carrossa patrimoni de la Cavalcada dissenyada per Ricardo Alcaide, que va estar acompanyada de l’espectacle “Univers Blanc”, de Xarxa Teatre.

El públic de la Cavalcada de Reis de València també va poder gaudir d’una representació del sistema solar i entregar la seua carta a la missatgera i els carters reials, que van desfilar amb la Bústia Gegant (patrimoni de la Cavalcada) i l’espectacle “Cavall Reial”, de la companyia Carros de Foc.