València recupera el seu llegat i lidera part del mapa de la Ruta de la Seda

0
677

El president del Col·legi de l’Art Major de la Seda analitza el passat, present i futur de la seua història en el programa Vive las Fiestas.

El Col·legi de l’Art Major de la Seda és un dels edificis més destacats de l’arquitectura i la cultura valenciana, situat en una zona molt especial del casc històric del centre de la ciutat de València, el barri de Velluters.

Amb la seua rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, s’ha recuperat un tros de la història material i immaterial de la ciutat, ja que el gremi dels seders va ser referent en la resta del món i un dels motors de l’economia valenciana. L’arxiu del Col·legi de l’Art Major de la Seda és el més important d’Europa i conserva un gran nombre d’exemplars des del seu inici fins a l’actualitat en forma de pergamins, llibres i caixes d’arxiu.

Aquest edifici va començar a rehabilitar-se el 10 de novembre de 2014, i el 18 de juny de 2016 va obrir les seues portes finalment. Per a celebrar el seu segon aniversari, expliquem en el programa ‘Vive las Foiestas’, de 7 Televalencia, amb els seus president, Vicente el Genovés, qui ha recalcat que s’ha aconseguit recuperar un patrimoni arquiitéctónic, ja que l’edifici és Monument Històric Artístic Nacional des de 1981, així com la consciència sedera a València.

En la seua opinió, posar en valor el citat patrimoni i la història ha permès que València torne formar part i lidere el mapa de la Ruta de la Seda. Afirmació amb la qual coincideix el president de la Ruta de la Seda, José María Xiquet, qui també ha valorat els dos anys després de la rehabilitació de l’edifici.

Durant l’entrevista, el Genovés va anunciar que al novembre se celebrarà el ‘I Congrés Internacional de Museus de la Seda.