València viurà al març la Nit del Foc més cara de la història

0
329
L’Ajuntament i les empreses pirotècniques han aconseguit un acord que permetrà incrementar substancialment els pressupostos de mascletaes i castells en les Falles 2023. En aquest tractat també s’ha acordat la ubicació dels trets de la Nit de Foc 2023 i dels diferents castells i espectacles pirotècnics. La Nit del Foc es dispararà des de la zona situada darrere del Palau de les Arts. Un espai ampli que permetrà una millor visibilitat per part del públic. A més de majors possibilitats creatives i artístiques.

El regidor Carlos Galiana ha agraït “el treball de PiroVal i de tots els implicats en aquesta cerca”. “No és fàcil trobar un espai on realitzar aquest tipus de trets i aquesta proposta ha sigut estudiada i acceptada de manera entusiasta”, ha afirmat.

En aquest context, el regidor ha informat també sobre els acords als quals s’ha arribat amb l’associació PiroVal. Sobretot de cara a l’actualització dels preus dels trets i espectacles de pólvora per a donar resposta al compromís del Govern municipal amb les empreses especialitzades. Un sector que ha patit de manera especial durant tot el temps de pandèmia. En aquest cas, per les cancel·lacions, canvis i restriccions.

PRESSUPOST PER A LA PÓLVORA EN FALLES 2023

En conjunt, el pressupost per a pirotècnia durant el 2023 ascendeix a 465.000 euros. L’any passat va ser de 300.000 €, la qual cosa suposa un augment del 55%. Això supera amb escreix la petició del sector, que era del 30%.

El pressupost per a cada mascletà passarà dels 8.000 euros de l’any passat a 8.500. El que suposa un avanç en la línia d’actualització. L’edil ha recordat que en 2015 aquest preu era de 4.500 euros per tret. Els castells passen de 20.000 a 30.000 euros cadascun.

Quant a la Nit del Foc, es preveu passar dels 60.000 a 75.000 euros. Aquests convertirà al castell del pròxim 18 de març en el més car de la història de les Falles. “Podem dir –ha conclòs Galiana- que anem donant resposta, any a any, al deute que l’Ajuntament tenia amb la pirotècnia”.

En segon lloc, l’edil ha destacat les subvencions municipals per a les comissions falleres que programen activitats i espectacles pirotècnics, el mateix que es donen ajudes per a música o il·luminació.“Enguany entren les primeres ajudes per valor de 75.000 euros per a totes les comissions que aposten pel sector en les seues respectives demarcacions”, ha explicat.

Finalment, el regidor ha destacat la iniciativa dirigida a donar a conèixer a les empreses pirotècniques que disparen en les mascletaes de Falles. Abans de cada tret s’informa i s’ofereixen dades sobre cada empresa. Es realitza a través de la megafonia en la plaça de l’Ajuntament. Així com a través de les xarxes socials i mitjans de difusió institucionals.