El 28 de febrer tindrem mascletà

0
608

La innovació segueix arribant a les Falles.

Per primera en la història de la festa elevada a Patrimoni Immaterial de la Humanitat serà un aficionat l’encarregat de disparar la maslcetà inicial. Serà este pròxim 28 de febrer després d’un procés de diverses setmanes, iniciat el 18 de gener, pel qual qualsevol persona a través de l’eina http://mascletacomposer.com podrà compondre la seua pròpia mascletà, fase a fase, posant a prova els seus dots pirotècnics, des de la fase aèria a la terrestre acabant en terratrèmol i bombardeig.

Totes les composicions introduïdes pels usuaris són sotmeses a votació popular a través de les xarxes socials i l’e-mail. D’entre les cinc mascletàs més votades la Pirotècnia del Mediterrani serà l’encarregada d’escollir la millor d’elles, així com d’executar l’espectacle complet.

El procés, amb el suport de Junta Central Fallera, porta ja més de 1.300 mascletàs registrades i 75.000 votacions, un èxit popular indiscutible que es constata gràcies a les votacions rebudes dels aficionats a la pólvora que anhelen ser partícips de la primera mascletà de les falles 2017. L’aficionat tindrà l’honor de fer el tret i convertir-se en protagonista el dia 28. Una manera de difondre la tècnica pirotècnica entre la societat valenciana i revaloritzar el mèrit dels professionals dedicats a la pólvora.

La proposta forma part de la campanya d’arròs La Fallera dins del seu programa d’accions com a Patrocinador Oficial de Falles 2017, donant l’oportunitat a tots aquells que viuen la pólvora i el soroll amb la passió pròpia dels valencians. La Fallera patrocinarà també la Cavalcada del Foc.