València i Algemesí, unides per la Unesco

0
474

Algemesí celebra les festes patronals de la Mare de Déu de la Salut.

Els dies 7 i 8 de setembre, en el municipi d’Algemesí es respira un ambient de festa. La Fallera Major de València, Rocío Gil, va tenir l’oportunitat d’assistir a la Processoneta del Matí, que va seguir des del balcó de l’Ajuntament de la localitat.

La desfilada va començar els misteris i martiris. A ells els seguiren les muixerangues del municipi, que s’alçaven acompanyades del so dels aplaudiments dels assistents i de la dolçaina i el tabalet. També participaren grups com “Els Bastonets”, “La Carxofa”, “Els Arquets”, “Les Pastoretes”, “El Bolero” i “Els Tornejants”. Un dels moments més emocionants es va produir quan la imatge de la Mare de Déu de la Salut va ser portada a l’interior de la Basílica de Sant Jaume. Durant dita entrada, tots els grups ballaren a l’uníson, mentre que els assistents aplaudien a la seua patrona.

Des de fa dos anys, les Falles mantenen una estreta vinculació amb esta festa, ja que ambdues han rebut el reconeixement de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.