Vives i Marí sorprén amb els seus teixits a la Cort d’Honor de la FMV 2017

0
690

Les senyoretes que componen La Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario Bernabé, coneixien en la vesprada d’ahir, 16 de novembre, com són els teixits que lluiran durant el seu regnat.

Com no podia ser d’una altra manera, l’any en què València és capital de la Ruta de la Seda, un edifici emblemàtic com és el Col·legi de l’Art Major de la Seda va ser l’escenari triat per la firma per a mostrar al món faller la riquesa de les sedes i domassos que cobriran la pell de les màximes representants de les Falles 2017.

Destaca la combinació de colors triada per a l’ocasió, així com la lleugeresa del damasc per al segon trage oficial (el que es confeccionarà seguint el patró del segle XVIII i amb el que La Cort d’Honor portarà un únic monyo) que les protagonistes estrenaran el pròxim 13 de febrer, en la Gala de la Cultura.

El damasc rep el nom de “Criptana” i reproduïx un dibuix original d’època. Es tracta d’un damasc clàssic, elaborat amb una trama color palla, que ressalta sobre els sis fons diferents aportant senzillesa i lleugeresa al teixit.

Per la seua banda, per al trage del segle XIX, Vives i Marí ha triat un lampàs estret de seda natural que es denomina “Alegria”. Este dibuix és característic dels dissenys valencians de l’època i pertany a la col·lecció de dibuixos antics de la firma. La seua principal característica és el ram central, emmarcat per una orla, i igualment destaca este teixit pel seu fons de noblesa, treballada en un to champagne.

A la cita no van voler faltar els indumentaristas oficials per a abrigar a Vives i Marí en la presentació dels teixits, entre els que es trobaven expectants els gerents de la firma Serrano i Navalón ja que enguany s’encarreguen de confeccionar els trages a La Cort d’Honor.

Finalment, podrem veure el treball de la firma Vives i Marí per a la Fallera major Infantil de València 2017, Clara Mª Parell Pérez, perquè enguany la firma realitza el seu espolí oficial.