Vols formar part de la creación de la Falla Municipal 2023?

0
187

Manolo García Lleonart i Marina Puche seran els encarregats de realitzar la falla municipal 2023. Tots dos artistes assumeixen aquest repte després de molts anys de treball en el món de les Falles. A més, per primera vegada en la història una dona plasma la seua signatura en la falla gran de la Plaça de l’Ajuntament.

El pressupostos per a aquest projecte s’han incrementat enguany en un 6%. Fins a arribar als 217.300 euros, IVA inclòs, respectivament, per a la gran. Però la novetat arriba en la composició del monument. El projecte comptarà amb un procés participatiu.

Qualsevol persona pot enviar a través del correu cardioversiovalenciana@gmail.com una escena que represente allò que li alegre el cor o el record més feliç que un tinga. Entre totes les escenes enviades, se seleccionaran vuit d’elles per a crear-les i situar-les sota el monument més important de la ciutat de València, amb el nom i lloc de procedència de l’ideari.

FALLA MUNICIPAL 2023

Els artistes de la falla gran municipal de 2023 han explicat que la cardioversión és el procediment mèdic que restaura el ritme cardíac normal en les persones que pateixen determinats tipus d’anomalies en els batecs del cor. I això, però a la valenciana, és el que proposen a través “d’un gran cor que ens parla d’emoció, batecs i experiències que creguen alegria i palpitacions en el cor. Emocions que restauren aqueix batec i moments pels quals el nostre cor s’obri. Creant una metàfora d’aquesta felicitat amb la florida de la flor del taronger entre taronges en arribar la primavera”.

La falla tindrà 20 metres d’altura. Destacaran en ella el cor de vareta, de 10 metres, i el Miquelet de 7 metres. Els artistes han explicat que el cor estarà fet completament de fusta, amb l’especialitat de vareta. Respectant així l’ecologia i l’adequació dels materials per a crear una cremà neta, blanca i tradicional.

A més, “amb la seua forma tan orgànica, permet jugar amb la direcció de la vareta i les tonalitats, creant grans clarobscurs. Aquesta forma acompanyaria a l’espectacularitat de la falla, amb un material orgànic, natural i flexible com és la fusta, contrastant amb els colors de les taronges”.