390 parelles en la XIII edició del Concurs del Mantó de Manila d’Alginet

0
232

Centenars de parelles de ball es donen cita cada any en les festes patronals d’Alginet, per a participar en la convocatòria que realitza la Cooperativa Elèctrica des de 2005, que atrau a tots els amants d’esta singular i emblemàtica peça en esta localitat de la Ribera Alta.

En una cuidada posada en escena que en cada edició s’actualitza, l’organització va repartir 390 dorsals que van ballar en la plaça de la Constitució al so dels pasdobles interpretats per la Xaranga Caramel. Mentrestant, el jurat compost per la dissenyadora de moda Amparo Chordá, Javier Marco i Pablo Martínez (autors de “Vestir-se amb un quadro”), els experts en moda Mª Dolores Enguix, Alfredo Esteve i Josep Lozano, junt amb l’indumentarista Álvaro Moliner, seguien al detall les evolucions dels mantons en una vetlada conduïda amb ofici pels presentadors Laura Gran i Ferran Cano.

Tot un luxe per a la vista que es correspon amb l’expectació per veure estes coloristes enamores vintage, algunes d’elles de prop de 200 anys, mesclades amb peces actuals exquisides i genuïnes. Els 3 premis van ser per a Rosa Bosch Roig, d’Alginet, al Millor Mantó Actual per la seua innovació; Inma Guinyarella, de Guadassuar, al Millor Mantó Antic per la seua magnífica confecció i qualitat amb caretes de porcellana incrustades; i Mª Amparo Espert, d’Alginet, com a Millor Mantó de la Revetla.

A més de representants de les institucions locals, regidors i festers 2017, també es van sumar a la vetlada del divendres 25 amics i cares conegudes com el fotògraf Zaibi, Marcelo Soto, l’artista Jarr, Joan Verdú o Ximo Rovira amb la seua dona Ana.

Després del concurs i el sorteig d’altres premis i obsequis, la vetlada continuava amb l’auspici de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet (CEA), empresa protagonista en el desenrotllament de la localitat que organitza anualment esta cita on el seu president, Salvador Escutia, culmina una jornada de festa i activitats lúdiques i culturals per a gaudi dels seus veïns i multitud de visitants que es congreguen en la segona quinzena d’agost.

Tradició i modernitat es donen la mà en esta singular mostra en què els flocs i els brodats combinen la seua originalitat amb la qualitat dels trenats i colors, que es contemplen en tota la seua esplendor davall l’atenta mirada dels jurats i del nombrós públic assistent que agraïx l’espectacular posada en escena de cada una d’estes joies.