A partir de quin dia i en quin horari es podran tirar petards a València?

0
544

‘Bombetes’, ‘masclets’, ‘luminós’, ‘camelies’… Tot tipus de petards i artefactes pirotècnics tornen a omplir els carrers d’aqueix so tan particular de les Falles i d’una olor de pólvora que ajudarà a concebre aquesta festa tal com era abans de la pandèmia.

Van sonar tímids en les Falles del passat any, potser pel mal temps i la por de la pandèmia. Però aquestes festes els petards tornaran a sonar a poc a poc als carrers de la ciutat. Des de l’1 de març ja estarà permès tirar petards a València segons el bàndol faller de l’Ajuntament.

Encara que els qui vulguen encendre la metxa hauran de fer-ho en un horari concret. Entre les 7.30h i les 22.00h de l’1 al 10 de març i de 7:30h a 2:00h entre els següents nou dies i fins a la fi de les Falles. A partir del dia 20 tornarà a estar prohibit el tret de petards per la capital del Túria.

Com a novetat, enguany s’ha incorporat el suggeriment que no es llancen petards entre les 15-17 hores. L’objectiu és facilitar el descans durant aquestes hores o que les persones que tenen gossos puguen passejar-los més tranquil·lament durant aquesta franja horària.