La parròquia de Sant Nicolau recupera la processó del Sant Enterrament per Ciutat Vella

0
175

La parròquia de Sant Nicolau, de València, ha recuperat enguany la celebració de la processó del Sant Enterrament, demà, Divendres Sant, a la vesprada, que serà presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i que discorrerà per Ciutat Vella després dels oficis de la Passió del Senyor en el temple parroquial.

Amb esta processó, que donarà començament a les 20 hores, “recuperem la presència de la Setmana Santa en Ciutat Vella”, ha indicat el rector Antonio Corbí.

Així mateix, a més de la processó, la parròquia també ha recuperat la Confraria del Crist del Fossar, que serà l’encarregada d’organitzar-la i els confrares de la qual portaran a coll la talla d’un Crist jacent de segle XVIII.

El recorregut donarà començament en la plaça Sant Nicolau on finalitzarà després de passar per carrers del Centre Històric, com a plaça Forn de Sant Nicolau, carrer Baixa, Portal de Valldigna, Serrans i Cavallers, entre altres.

La processó estarà encapçalada per una banda de tabal i dolçaina i la tancarà la banda del C.I.M Alfafar. Igualment, la processó “ha sigut acollida amb il·lusió i interés per la feligresia, així com per diferents entitats i comissions falleres del barrio”, ha comentat.

Devoció al Crist del Fossar des del segle XIII

El “Llibre de Fàbrica” de Jaume Roig, de l’any 1455, “explica que la devoció al Crist del Fossar, junt amb la de Sant Nicolau, existia en la parròquia des dels seus orígens en 1238”, segons el rector, que ha afegit que “en el propi campanar hi ha una capella, que es pot veure des de la plaça, dedicada a esta image”. L

a Confraria del Crist del Fossar “està oberta a tota persona que vullga sumar-se i roman en contacte amb altres associacions de tipus religiós, social, i cultural per a organitzar diversos actes al llarg de l’any”.