Compromís i PSPV es neguen a defensar les Falles enfront de l’apropiació de Catalunya, com demanava VOX

0
552

Els partits de l’equip de Govern, Compromís i PSPV, han rebutjat la moció de VOX al ple d’aquest mes perquè l’Ajuntament de València censurar les afirmacions que es van fer sobre que les Falles de València es troben entre els “focs festius dels països catalans” i que exigira a l’Ajuntament de Barcelona una “disculpa per la ingerència en la cultura valenciana”.

Compromís i PSPV han escorregut tractar la iniciativa de VOX presentant una moció alternativa en la qual “han desdibuixat” la moció original. “Parlen en la seua moció de promocionar la difusió de la nostra festa fora del nostre territori perquè es conega el seu origen i evolució, quan nosaltres hem proposat un rebuig contundent a la catalanizació de les Falles i a l’apropiació per part de l’Ajuntament de Barcelona de les nostres festes”, ha assenyalat el portaveu de VOX, Pepe Gosálbez.

En la seua intervenció, Gosálbez ha destacat que “els valencians volen, esperen i necessiten un govern que davant les ingerències del pancatalanismo i el gravíssim afront que ha patit la cultura valenciana, les Falles, es pose en el seu lloc i defense, alt i clar, a València i als valencians, a la nostra cultura i a les nostres Falles”.

El portaveu de VOX ha sigut molt crític amb el govern valencià, que ha abandonat en bloc l’hemicicle durant el debat de la moció i han deixat només al regidor Carlos Galiana, per negar-se a rebutjar la ingerència de l’Ajuntament de Barcelona en les Falles: “Quedaren retratats com el que són: traïdors, covards, venuts, acomplexats davant l’imperialisme pancatalanista. Quedarà a la llum la realitat: que PSOE i Compromís, són còmplices amb el catalanisme que pretén ensenyorir-se de tot el valencià”.