Actes del diumenge 1 de març, primer dia de Falles

0
423

Les Falles 2020 arranquen els seus actes avui amb la Crida des de les Torres de Serrans.

Però la jornada festiva comença ben d’hora, amb la multitudinària macro despertá, que reuneix milers de fallers , que des del carrer de la Pau fins a l’Ajuntament de València, van fent trons de bac, i petards per a anunciar l’arribada de la millor festa del món.

La festa continuarà al llarg del dia amb Entrada de Bandes de Música, que aniran arribant una a una a la Plaça de l’Ajuntament, on interpretaran finalment i al unísiono el Faller de José Serrano; i que finalitzarà amb el tret d’una Mascletá.

Els actes arranquen ben entrada el matí amb la Macrodespertá

L’últim esdeveniment del dia serà la Crida a les Torres de Serrans, on les Falleres Majors de València 2020, Consuelo i Carla, donaran la benvinguda a les Falles.

06.45 h. – Pregària a Santa Bàrbara a l’Església de Sant Joan de l’Hospital.
07.20 h. – “Despertà” Infantil.
07.30 h. – “Macrodespertà” amb trons de bac de pirotècnia Zarzoso. En acabar, final amb un terratrèmol apoteosi espectacular de Pirotecnica Valenciana. A continuació, s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.
12.00 h. – Entrada de Bandes de Música, en acabar l’entrada, interpretació del Faller.
14.00 h, aproximadament. – “Mascletà” en la plaça de l’Ajuntament de València a càrrec de la pirotècnia Peñarroja
20.00 h. – “Crida” a les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic a càrrec de Peñarroja.

Les Falleres majors acudiran a la Basílica a realitzar la seua segona ofrena

En finalitzar la Crida les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, acudiran, juntament amb la comitiva a la Basílica de la Verge dels Desemparats per a realitzar una ofrena a la Patrona.

El dissabte 29 de febrer, el dia abans de la Crida se celebra en la Marina de València un esdeveniment únic patrocinat per Amstel, amb una mascletá vertical de Ricasa.

Jose González, i el seu equip t’oferiran en directe un programa especial de Viu les Festes, on analitzaren tot l’esdevingut en un dels actes més esperats per al món faller i no faller.