Agustín i Amaia en la XXI Exposició d’Indumentària i Orfebreria Valenciana C.C. El Saler

0
313

El passat 1 de març es va inaugurar la XXI Edició de l’Exposició d’Indumentària Valenciana de mans de la Federació de Falles de 1ªA i els seus presidents, que estarà en el Centre Comercial El Saler fins al 20 de març.

Els orfebres Agustín i Amaia mostren en aquesta exposició una xicoteta varietat dels seus treballs en dues vitrines molt diferenciades tant en tècniques com en estils.

En una part trobem un amanisc clàssic de llaç amb “joia” acabada en ametla cisellat i amb pedres de talla carré en verda maragda.

Un medalló de nacre natural amb perla conreada i inicial, acompanyat amb una delicada pinta amb dibuix floral, amb la tècnica del cisellat i repujat, xapada en or i amb fons arenat.

I una clàssica neula de nacre fi amb “joia” en forma papallona rematada amb creu i acabat en bronze anglés. Li acompanya una pinta inspirada en una peça antiga amb fulles d’acant i arcades amb 19 comptes de nacre de 10 mm en la seua part superior i tira de nacre de 6 mm en el final de la pinta. Acabada en bronze anglés amb “espasa”, “canut” i “rascamonyos” de filigrana i nacre.

En l’altra part veiem un amanisc model girandoles de lapislázuli fi. El lapislázuli és una pedra blava fosca, veteada i amb inclusions de pirita i l’hem combinat amb perla conreada. Per al coll podem veure dues peces un ahorcador del joc de l’amanisc i un medalló de nacre amb la Verge dels Desemparats i un collaret amb comptes de nacre cosit.

I una pinta per a tres trosses amb vorell de micro galeta, centre de roses amb garlandes de flors en la tècnica de “flor d’aigua”, acabada en rodio.