Agustín i Amaia participen en l’Exposició del Centenari de l’Estació del Nord

0
865

Dijous passat 11 de maig a les 21:00 hores es va inaugurar l’exposició del Centenari de l’Estació del Nord de València en la Sala dels Mosaics de la mateixa estació.

Més de 16 expositors de tradició i cultura valenciana concentrats en una preciosa sala de panells ceràmics amb escenes al·lusives a la riquesa agrícola valenciana, els seus paisatges i costums.

Un autèntic luxe per als sentits que podrà visitar-se fins al 28 de maig.

Els orfebres Agustín i Amaia han col·laborat en la celebració d’aquest centenari amb l’exposició de diferents peces inspirades en el segle XVIII, en el segle XIX, en el món de llaurar i la dansa, així com en l’entorn més festiu de cerimònia i nóvies.

Descripció de les peces de l’exposició

En primer lloc, Agustín i Amaia mostren una al·legoria al segle XVIII, tot en bany de plata. La pinta central és de vorell combinat en barroc i galeta amb pitxer central i flors, en la tècnica del cisellat i repujat.

L’amanisc de la dreta acabat en llàgrima amb circonita de color negre encastada, muntada en black diamond i cristall d’inspiració real; el de l’esquerra és un model de la Verge amb joia en llaçada i ametistes encastades en talla briolette. A banda i banda, dos medallons, un de nacre natural amb Verge incrustada i un altre amb inicial incrustada en el nacre.

Continua el recorregut amb una al·legoria al segle XIX, tot xapat en or. La pinta central de vorell de cullera amb centre d’inspiració arquitectònica i motius florals en la tècnica de flor d’aigua.

A la dreta un amanisc de la balconada de perla conreada i tres altures; a l’esquerra un raïm de perla conreada i centres de nacre natural. En el centre un medalló amb inicial en nacre natural i perla conreada.

Així mateix la firma d’orfebreria presenta una al·legoria a la llauradora i la dansa. L’amanisc en bronze anglés i nacre natural model d’un amb llaç. La pinta central és de reproducció antiga calada; la pinta de la dreta inspirada en una peça antiga amb fulles d’acant i arcades amb 19 comptes de nacre de 10 mm en la seua part superior i tira de nacre de 6 mm en el final de la pinta, acabat en bronze anglés; la pinta de l’esquerra és una reproducció antiga model magrana en la tècnica del cisellat i repujat i acabat en bronze anglés. Totes elles acompanyades de diferents models de boles, la espasa i canut i el rascamonyos.

Finalment, mostren una al·legoria a la festa i nóvia. Com a peces representatives dos corones de diferents estils i pendents de perla; braçalets, canyes i polseres. També hi ha passadors i anells per a guarnir-se en qualsevol acte.