Creus de fins a 3 continents en el X Saló Internacional d’Encreuaments de la Germanor del Santíssim Crist dels Afligits de la Setmana Santa Marinera de València

0
232

Des de dissabte passat 14 de setembre i fins al pròxim 8 d’octubre,  la seu de la Germanor del Santíssim Crist dels Afligits, situada al carrer José Benlliure número 92 del Canyamelar, acull el X Saló Internacional de Creus.

El visitant podrà contemplar més d’un centenar d’encreuaments de procedència de països com Egipte, Ucraïna, Rússia, Camerun, Guinea, Moldàvia, Cuba, Mèxic o el Brasil.

Molt divers també és el material en el qual estan confeccionades les creus. Així en l’exposició es pot apreciar des d’una creu realitzada amb pedra volcànica d’Islàndia a una altra construïda amb cautxú a Cuba, a més de contemplar creus confeccionades amb troncs d’arbres, porcellana o fusta tallada.

L’exposició inclou també altres atractives curiositats com l’espai dedicat al 175 Aniversari del naixement i baptisme de Santa Bernardette, o la presència d’un Crist que va ser trobat entre els enderrocs que va originar a l’Església de Santa María d’Haití el terratrèmol de l’any 2010 o una mostra de piletas.

El Saló Internacional d’Encreuaments té en aquesta edició una doble perspectiva solidària. D’una banda, enguany 2019 s’ha instal·lat una cistella per a arreplegar aportacions dels visitants que aniran dirigides a contribuir a la restauració del Crist del Pouet de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, una imatge que ha sigut cedit per a estar visible en l’exposició pels germans Dominics.

D’altra banda,  al costat de l’espai que ocupa la “Creu dels Pobres – Santa Mare Teresa de Calcuta”, tots aquells amics que s’acosten fins al carrer José Benlliure número 92 podran depositar aliments no peribles que s’atorgaran a diferents entitats benèfiques del barri i de la ciutat com Càritas.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 8 d’octubre, celebrarà el dilluns 7 d’octubre a les 20.30 h. el VIII Recital Poemari Entrecreues que coordina el poeta i confrare de la Germanor, Donis Martí i en el qual participarà Lo Rat Penat i  en el qual es recitarà un poema per cadascun dels Cinc Misteris Dolorosos.

La Germanor del Santíssim Crist dels Afligits, patró del Canyamelar, va ser fundada en 1929 i tindrà obertes les portes de la seua seu per a la visita al X Saló Internacional d’Encreuaments fins al 8 de maig en horari de 17.30 a 20.00 h.