Així s’han confeccionat les mantilles de les Falleres Majors de València

0
541

La signatura Santos Tèxtil que per quart any consecutiu és la proveïdora oficial de les puntes de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, va tindre una marcada presència en la segona jornada de l’Ofrena, en haver eixit del seu taller la mantilla que va lluir la Fallera Major de València Carmen Martin, en un dels actes més assenyalats del seu regnat.

La mantilla de Carmen ha sigut dissenyada i elaborada exclusivament per a ella. En ella, s’ha posat tot l’esforç i passió per aquestes festes i com no, per València.

En la mantilla de mitja lluna brodada a mà en color ivoire pujat, s’han utilitzat fins a 4 tipus de teixits i fibres com ara seda ratllada, rústica, nipis i mussolina, per a incrustar en els diferents rams i tiges elegantment sostingudes amb entrellaçades branques i motius florals rememorant la flor de narcís connectats per un entredós brodat amb filtiré.

En els diferents motius florals es pot observar els diferents relleus de les dobles roses sobreexpuestas i el sobre brodat de les fulles i tiges.

Per al dia de San José, la mantilla que lluirà Nerea Nerea també serà de mitja lluna i estarà elaborada artesanalment amb punta entolada en color ivoire pujat.

La delicada peça estarà dissenyada amb abundància en xicotets detalls des dels pètals de les flors a cada fulla que conforma el seu dibuix proporcionant gran riquesa i personalitat.