Alcàsser, Montserrat i Sogorb cremen les peúltimas falles del 2017

0
502

El calendari faller segueix obert aquest cap de setmana amb les falles en mallorca, però el pasdo cap de setmana tres municipis viviron immersos en les seues pròpies festes josefinas que culminarón amb la Cremà.

El calendari faller segueix obert i hi ha més falles després de falles. Així, el cap de setmana passat Alcàsser, Montserrat i Sogorb cremaran la penúltima metxa de les festes josefinas i ompliran de color, música i pólvora els seus carrers. Les raons: la principal i en els seus orígens, l’absència dels músics, que es desplacen a la capital de Túria durant la setmana gran.

A més, també volen que siguen de pas un atractiu per als veïns, que poden gaudir de les seues i de les de València, i, com no, per als visitants als quals encara els queda metxa per a seguir amb aquesta festa valenciana 100%.

El cas més particular és el d’Alcàsser, que ja va celebrar els dies grans de Falles, però fa doblet amb la Falla El Raval. L’any 1980 decideixen sumar-se a la celebració. Una falla de València els va cedir els ninots i van plantar el monument una setmana després.