Algemesí celebra el seu quint aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

0
422

La localitat valenciana d’Algemesí celebrarà este dijous, 8 de desembre, actes festius especials per a commemorar el quint aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, entre ells, la processó tal com es realitza cada 8 de setembre.

Així mateix, “el Patronat de la Festa, el Consell assessor, l’Ajuntament d’Algemesí i les parròquies de la localitat han acordat elevar el cardenal arquebisbe de València, Antonio Canyars, la petició de declaració, per part de la Santa Seu, d’un Any Jubilar de la Salut, quan el 8 de setembre siga domingo”, segons ha indicat hui a l’agència AVAN Jesús Corbí, rector de la basílica de Sant Jaume Apòstol i vicari territorial de la Vicaria III.

Les celebracions religioses van començar esta setmana amb la novena a la Mare de Déu de la Salut, coneguda com “novena de guitarretes”, que té lloc cada dia, fins al 8 de desembre, a les 6.30 hores en la basílica de Sant Jaume. Cada jornada de la novena la Basílica obri les seues portes a les 6 hores “per a acollir a centenars de persones que, al toc manual de campanes, acudixen a l’eucaristia, que diverses desenes de jóvens amenitzen amb violins, violes, cércols i guitarres”, ha afegit.

Igualment, este dimecres, 7 de desembre, la Schola Cantorum d’Algemesí interpretarà, a la vesprada, a les 19 hores, la Felicitació Sabatina a la Mare de Déu en la Basílica de Sant Jaume, seguida per una dançà popular.

El dijous 8 de desembre, després de la missa solemne que tindrà lloc a les 6:30 hores, “la imatge de la Mare de Déu de la Salut serà traslladada en romeria a l’antic convent dels dominics, que hui és el “Museu de la Festa”, on tindrà lloc la celebració d’una missa i on podrà ser venerada fins a les 10 horas”, segons Corbí, que ha precisat que la imatge també visitarà la residència d’ancians.

A continuació, a les 11 hores donarà començament la processó, “en la que participaran tots els balls, tal com es fa cada 8 de setembre, i que arribarà, aproximadament, a les 14 hores a la Basílica, en la que es col·locarà la imatge de la Mare de Déu en el seu camerino”, hi ha assenyalat.