Almirant Cadarso-Conde Altea, Ninot Indultat Infantil de les Falles 2021

0
536

El Ninot Indultat Infantil 2021 és una escena d’un grup de falleres en una carrossa de la Batalla de Flores. Pertany a la Falla Almirall Cadarso Conde Altea i és obra de l’artista Enric Ginestar. L’artista aconsegueix el seu segon indult consecutiu en una mateixa falla.

L’escena del Ninot Indultat Infantil representa a un conjunt de falleres en la batalla de clavellones. La Batalla de Flores va ser creada l’any 1891 per Pascual Frígola Ahís Xaemar i Beltrán, Baró de Corts. Com a curiositat destacar que està inspirat en una celebració similar celebrava a l’estiu a la ciutat de Niça, França.

Ninots Indultats Infantiles de la Falla Almirante Cadarso.

El públic de l’exposició ha premiat els detalls de l’escena amb una espectacular carrossa tirada per un cavall. Apareixen l’emotiva figura de les falleres llançant clavells i intentant esquivar-los amb les tradicionals raquetes. Destaquen els detalls dels vestits i les expressions de les falleres que apareixen en l’escena.

Recordem les imatges de els ninots infantils que s’han salvat del foc en els últims 10 anys, d’ells la falla Regne de València Duc de Calàbria i Na Jordana, han sigut les comissions que més Ninots Indultats Infantils han aportat al museu faller.

Els ninots indultats han existit sempre, fins i tot abans que el propi museu que els alberga. Encara que l’essència de les Falles, i per tant dels ninots inclosos en elles, és desaparèixer sota el foc per a simbolitzar la destrucció d’allò que critiquen.