La Fallera Major de València dóna suport a l’Associació d’Indumentària que es va manifestar contra el Regidor de Festes

0
509

Eduardo Galeano va citar: “Mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas, pueden cambiar el mundo”. Aquesta frase ha sigut presa al peu de la lletra per l’Associació d’Indumentària Valenciana (ASCIVA), els quals després de mesos de pandèmia han pogut realitzar la presentació de la institució.

La proposta va sorgir el mes de maig, quan un grup de professionals i artesans del sector de la Indumentària Valenciana impulsen la idea de formalitzar una Associació que visibilitze el teixit empresarial de les Falles i cerque sumar en “pro” del que sempre ha sigut un col·lectiu implicat, responsable, entusiasta i com no, amb un gran pes en la nostra economia. En nom d’aquest objectiu i, amb la base del cooperativisme, naix ASCIVA .

ASCIVA també sorgeix en una conjuntura on la necessitat d’ajudes per a pal·liar l’emergència que viuen els diferents sectors productius del món faller és evident, ja que aquests sectors estan patint una situació de greu risc per a la seua subsistència com a col·lectiu. Per això, al costat dels 83 socis de l’associació han assistit grans representants de la societat valenciana, com el President de la Interagrupació de Falles de València, Guillermo Serrano, el Portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner; la regidora del partit taronja, Amparo Picó; el Regidor del Grup Popular, Santiago Ballester; el Representant de Vox a l’Ajuntament de València, José Gonsálbez; i el Representant dels Empresaris d’Indumentària, Tèxtil i Orfebreria, Jose Maria Chiquillo. Als quals se sumen altres representants de signatures importants en el tascó valencià, no associades però presents en l’acte, com els responsables de la signatura Vives i Marí, Santos tèxtil o Castillo Cinceladores entre altres.

A l’acte ha acudit també la Fallera Major de València, Consuelo Llobel, qui ha dedicat unes paraules per la gran dedicació del sector d’indumentària pel món de les Falles, que tenint en compte la seua llarga tradició ha d’alguna forma trobar una solució que acabe amb la crisi provocada per la situació sanitària i la cancel·lació de les falles. Un suport que des de ASCIVA han agraït profundament.

Pocs sectors relacionats amb la festa pateixen de forma tan directa la falta de Falles. Per això, ASCIVA va convocar a centenars d’indumentàries per a manifestar-se contra les administracions publiques, davant la seua falta de resposta quan estan veient com aquest sector empresarial demana un rescat urgent. Amb aquesta situació se senten desprotegits i creuen que la festa fallera no és prou important per a l’administració, per exemple, comparant la gran trajectòria que té la nostra festa a nivell internacional destaca una escassetat desmesurada de premsa fallera que puga donar, en la mesura que siga possible, una espenta a les nostres festes.