Aquestes són les dates de les revetles i del muntatge de carpes per a les Falles 2020

0
296

La tercera reunió de la Mesa de Diàleg de les Falles, presidida pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha servit perquè els representants del consistori, del col·lectiu faller i de les associacions veïnals i empresarials reforcen el consens aconseguit l’any passat en el bàndol faller.

Entre els assumptes abordats està tot el que afecta a les comissions falleres per a poder avançar les disposicions que arreplegarà el bàndol faller de 2020 i agilitar la gestió dels permisos com l’any passat, quan més de la meitat de les falles ja disposaven de les autoritzacions un mes abans de la Plantà.

D’aquesta manera, segons l’acordat avui, les carpes falleres eixiran al carrer de manera progressiva i amb una notable millora en la conciliació respecte a anys anteriors; com a norma general ho faran el dia 12 de març amb l’objectiu de garantir que estiguen disponibles per al cap de setmana de la Plantà i inici oficial de la festa; excepcionalment es permetrà l’eixida al carrer el dia 11 d’aquells que no afecten el trànsit públic i privat i el dia 10 únicament en solars.

També hi ha hagut acord quant a les cinc nits de revetles que tradicionalment s’han autoritzat del 15 al 18 de març i el dissabte anterior a la Plantà. En aquesta ocasió, la decisió col·lectiva ha sigut mantenir els horaris establits en les ordenances i les cinc nits però modificant la seua distribució per a reduir les molèsties en dies laborables i optimitzar les oportunitats del cap de setmana.

D’aquesta manera les comissions falleres podran celebrar les seues revetles el dissabte 7 i també les nits dels dies 16, 17 i 18, però no la del diumenge 15 -vespra de jornada laborable i nit de la Plantà-, que passaria a celebrar-se el dissabte dia 14, afavorint així tant la conciliació amb la resta del veïnat com els propis interessos de les comissions falleres.

Es continuarà autoritzant també una nit de amenització musical, només dins de les carpes, el divendres 13, una data que, previsiblement, moltes comissions dedicaran als sopars dedicats als fallers i falleres d’honor.

Les noves mesures tractades avui se sumen a unes altres ja adoptades en reunions anteriors com les relatives a la prohibició del botelló, l’obligatorietat de les orquestres i discomòvils de comptar amb limitadors de decibels per a complir les ordenances de contaminació acústica i evitar sancions i també la prohibició dels gots de plàstic d’un sol ús i l’aposta pels gots reutilitzables per a millorar la neteja i guanyar en sostenibilitat.