El calendari de Falles 2020 retarda la Cabalgata del Ninot al 7 de març

0
368

El calendari de Falles 2020 retarda la Cabalgata del Ninot al 7 de març i, com a conseqüència, fa que coincidisca amb el “prefallas”, un dia on les comissions celebren actes i festejos d’allò més variat. Aquest fet pot condicionar el desenvolupament d’un esdeveniment que s’havia vitalitzat en els últims anys en afegir-se, per exemple, l’entrada de la primera peça de la falla municipal.

En les Falles de 2019, el festeig va tenir lloc el 2 de març. En aquesta ocasió, no obstant això, es trasllada al 7 per aquesta combinació de dates tan incòmoda, havent quedat descartat d’origen altres dates com el 29 o el 22 de febrer.

Entre les conseqüències es troben l’absència de Duc de Gaeta i de Santa María Micaela, falles guanyadores del primer i tercer premi de comparsa en la passada edició. A més, s’ha reduït el nombre de falles participants a vuit. D’altra banda, desapareix també la participació de pobles associats com Xirivella i Mislata.

No obstant això, les comissions de les dues falleres majors de València, de Carla García i Consuelo Llobell, competiran pels guardons: Ramiro de Maeztu-Leones i Albacete-Marvá.

Ací podeu veure l’ordre de participació de la cavalcada

García Lorca-Oltá
Ramiro de Maeztu-Leones
Albacete-Marvá
Periodista Gil Sumbiela-Azucena
Dr. Gil y Morte-Dr. Vila Barberá
Archiduque Carlos-Xiva
Alcácer-Yátova