12.000 persones broden el nou mantell de la Verge dels Desemparats

0
231

El Saló Noble de l’Ateneu Mercantil de València va acollir la ‘Descoberta’ del nou  mantell de la Verge dels Desemparats. Va ser sobre les 00.30 hores d’aquest divendres quan es va mostrar aquesta peça realitzada per més de 12.000 valencians i valencianes. Aquest acte és l’avantsala de l’ambiciós projecte ‘Una mica de molts’. Iniciativa que culminarà aquest mateix divendres quan s’oferisca i es beneïsca el mantell a la Verge en la Basílica. Es realitzarà just abans de celebrar-se la missa en honor a la Pelegrina.

La ‘Descoberta’ en l’Ateneu Mercantil de València va tenir lloc després del sopar i subhasta benèfica a la qual van assistir prop de 400 comensals. En total, es van recaptar prop de 10.000 euros, que aniran destinats a sufragar el nou mantell de la Verge dels Desemparats i la Corona de Caridad. Més de 12.000 valencians han donat la seua puntada a aquest Mantell Històric per a commemorar el Centenari de la Coronació.

El nou Mantell de la Mare de Déu va ser descobert per Jaime Guillen, coordinador dels treballs de confecció i brodat, i María Dolores Alfonso, Cambrera de la Verge. «Ha sigut un plaer estar en aquest projecte i haver abanderat aquest mantell. La gent ha plorat, s’ha emocionat. Em sent afortunat d’aquesta experiència viscuda», ha apuntat Jaime Guillem.

UN MANTELL MOLT ESPECIAL

Va ser el passat 13 de desembre a la Sala de la Fama del Museu de la Seda quan es van donar les primeres puntades. Des de llavors, es va iniciar un projecte en el qual s’integra la realització del Mantell  Històric Commemoratiu a la Verge dels Desemparats. Aquesta peça ha sigut teixida, confeccionada i brodada en els últims mesos per artesans valencians. Allí han tingut també especial protagonisme molts devots anònims. Els qui han aportat el seu granet d’arena perquè el nou mantell de la Verge dels Desemparats siga una realitat.

El mantell de la Verge va brodat en realç i cartolina. Està fet tot a mà i porta unes bases de cartolina o de feltre i cotó. Després es passa tot l’or per damunt amb unes puntades amb fil groc. La gran majoria de les peces es broden en bastidors xicotets i després s’aplica tot en el tissú de plata que s’està teixint.