Arriba la 23ª edició Mercarock a Alcàsser

0
279

Divendres 17 de març, a las 23:55 hores, en la Falla del Mercat (Avda. Constitució) Bajoqueta Rock i Sva-Ters.

Ja està así la nova edició del festival de música, MERCAROCK, que tots els anys es celebra a Alcàsser (València), edició la qual enguany ja es la 23ª.

Lluny queda ja aquella primera edició, al any 1995, any en el qual al món musical, el grunge moría i un estil musical denominat BritPop començava a omplir les llistes de ventes.

Aquest Festival és una proposta musical d’allò més inusual, no per la proposta en si, sinó per l’entitat que la promou, és a dir, per tractar-se d’una Falla i més encara d’una Falla pertanyent a aquesta xicoteta localitat com és la d’Alcàsser, però que no obstant açò, sempre ha apostat fortament per la música rock en totes les seues vessants.

Aquest esdeveniment musical sempre ha anat dirigit a aquell públic més jove, inquiet i culturalment més transgressor, públic el qual considera la música com un dels millors exponents de la cultura, intentant sempre arreplegar tots els estils possibles. Sempres’ha pretès des d’aquesta entitat fallera, promocionar la música més actual i avant guardista, si bé és cert que a pesar que´l camí i els mitjans mai han sigut els idonis i (més en els actuals temps), a poc a poc el Mercarock ha pogut convertir-se en l’esdeveniment més important a nivell local quant a música pop rock es refereix i sobre tot més el veterà dels events músicals.

Tornant la vista enrrere, el MERCAROCK ha comptat amb quasi tota l’amalgama de tendències musicals, des del power pop de Furius Planet, el pop llatí de VinoJuan, el funky més descerebrat dels Laboratori Funk, passant pel blues a mà del veteranísim Graham Fosters Blues Band.

També han format part del festival grups del panorama musical valencià més reivindicatiu, com ObrintPas (qui ja han finalitzat la seua historia d’exits inclòs a nivel internacional), i altres bandes també estintes com Poc Trellat ó Arròs Caldòs.

El heavy-metall ha tingut també la seua presència, i així en l’edició de 2003 vam poder gaudir dels llegendaris Barón Rojo, donant fe del seu extraordinari saber fer davant un públic entregadíssim.

Són moltes les bandes que han passat al llarg d’aquests 22 anys pel nostre festival, així Twelve Dolls i Artistas Suïcidas van estar al 2006. A l’edició del 2007 el Mercarock va apostar fort per poder comptar amb els hereus de la mítica banda de pop saragossana El Niño Gusano, podent gaudir del deliciós pop indie de Tachenko, sent teloners Lee i els Harakiris, banda valenciana de música surf. En la edició del 2013 (l’única edició que es va cel.lebrar fora de Falles) el Mercarock va poder comptar amb una fantástica selecció de música, a càrrec dels grups La Rana Mariana, Indefinits i Mediterranean Roots, amb uns estils tan variats que anaven des del funky, rumba i merengue, fins al reggae o el punk-rock.

En l’edició del 2015, vam contar amb Julio Maloa (cantant de La Raiz) & LukeScratchels, Funkiwi’s i els Sva-ters, actuant novament al any 2016, Bajoqueta Rock, qui env va presentar nous temes així com la nova versió mes rockera del famos pasodoble, “Valencia en Falles”.

Este any hem apostat mes fort que mai i despres de molts anys disfrutant amb BajoquetaRock i amb els Sva-ters, per fi hem pogut juntarlos al nostre festival per a deleit del nostre públic. Hi havia un deute pendent amb el nostre públic des de la suspensió del concert de l’any 2002, així que perfí anem a comptar amb BAJOQUETA ROCK i amb els SVA-TERS.

Els d’Alcàsser presentaran al nostre Mercarock el seu nou trevall, “Simis”, sen se deixar de costat el seu repertori mes clàssic. Per altra part, Bajoqueta Rock farà el seu desplagament de himnes del rock en valencià, que tant d´impacte ens ha provocat sempre.

Tots dos, junts al mateix escenari, desplegant tot el seu potencial en directe amb els seus respectius shows, els quals, podem asegurar que seran de tot menys aburrits. Dos maneras de entendre el “rock en valencià”, tan similars i al mateix temps tan diferents, units per una mateixa causa, embogir al públic d’Alcàsser com si s’acabara el mon. Ara sí que podem dir això de “Senyor pirotècnic, pot escomençar la mascletà”, perque la 23ª edició del Mercarock va a ser de traca.