Benaguasil dóna la benvinguda a les Falles amb la Crida

0
898

Benaguasil va donar ahir el tret d’eixida de les festes falleres amb la tradicional Crida a tots els veïns i fallers que es van concentrar en la Plaça per a donar la benvinguda a les Falles.

Amb una climatologia propícia, un ambient festiu i sota l’atenta mirada de les deu comissions falleres congregades als peus de l’Ajuntament, l’Alcalde Ximo Segarra i les falleres majors de Benaguasil, Alba Ferrer i Daniela Jiménez anunciaven als quatre vents que “Benaguasil ja està en Falles”.

L’encarregat d’obrir l’acte va ser l’Alcalde, que va prendre la paraula per a anunciar que Benaguasil ho té tot disposat per a viure les Falles i animar al col·lectiu faller a gaudir de la música, del foc, de les cercaviles, etc.

Seguidament van ser Alba i Daniela els qui van pronunciar un discurs conjunt en el qual van animar a totes les comissions a gaudir de la “màgia de les Falles en unió i amb la mateixa passió que hem heretat dels nostres avantpassats, aconseguint entre tots que la festa fallera en el nostre municipi siga més gran”.

La nota destacada la va posar Daniela en reivindicar el paper que juguen els xiquets en les Falles perquè “som el futur i el present”, per la qual cosa va demanar als majors que “ens deixen participar una mica més i triar la nostra falla perquè nosaltres no veiem la festa amb els mateixos ulls que vosaltres els majors i les falles infantils són el patrimoni de la infància fallera”.

Les falleres majors van destacar els actes que se celebren a Benaguasil

Ambdues van finalitzar destacant els motius pels quals vindre a Benaguasil com el tren faller, les cercaviles, els vestits de valenciana, el treball dels artistes fallers, els pirotècnics i com no els fallers i falleres que componen cadascuna de les deu comissions que hi ha a Benaguasil.

Els discursos van donar pas a una pluja de confeti i a la pólvora i la música, ingredients principals d’aquesta festa.

I és que un castell de focs artificials i les notes de l’himne regional entonades pel món faller al complet i, molt especialment, pels protagonistes de la festa que presidien el balcó, entre els quals també es trobava la presidenta de la Junta Local fallera, Pepa Cano, la regidor de Festes Ana Aleixandre i diversos regidors, posava el punt final a l’acte.