Bétera rep una subvenció de més de 25.000€ per a activitats culturals

0
509

Manuel Chover, regidor de Cultura, ha anunciat la concessió d’una subvenció per al finançament de la programació cultural de Bétera durant enguany 2020 a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València. Aquesta subvenció està concedida després que des de la regidoria se sol·licitara, a través de l’elaboració per part del tècnic de cultura d’una programació cultural municipal en la qual es van integrar totes les arts escèniques tals com teatre, música de cambra, titelles, música coral, monòlegs, dansa etc i dirigit a tots els públics. Per tant, l’objectiu de l’ajuda és la difusió i promoció de la programació cultural municipal 2020.

La inspiració de Mary Shelley, Els músics de Bremen, Concert Orfeó Universitari de València Carmina Burana, Dani Miquel i el Dt., Em, El meu, Mo Músics, Píxels Offline, Sabates en l’aire, Guerra de Sexes, sexes en guerra o Les aventures de Monsieur Jules són alguns dels principals espectacles beneficiats per aquesta subvenció que s’han realitzat fins al moment. L’objectiu d’aquesta ajuda, que suposa un total de 25.015,50€, és la realització d’activitats i tallers culturals a Bétera durant el present any.

El regidor de Cultura també ha explicat: “Inevitablement la situació de crisi sanitària actual ha afectat la programació cultural, no obstant això, la resposta dels nostres veïns i veïnes ha sigut molt bona i sobretot, han tingut un comportament exemplar complint les mesures en cada activitat realitzada”.

El Consistori ha establit unes mesures d’aforament limitat i restringit, distància social, ús obligatori de màscara, presa de temperatura i ús de gel desinfectant a l’entrada i l’eixida dels espectacles i esdeveniments organitzats en totes les activitats culturals posades en marxa.

A més, l’Ajuntament de Bétera va apostar durant el confinament per realitzar una programació cultural online perquè tots els veïns i veïnes continuaren gaudint des de casa i al mateix temps, el Consistori va voler “minimitzar l’impacte econòmic provocat per la crisi sanitària en el sector contractant espectacles en format digital i fomentant així l’ús d’artistes i companyies”, ha recordat Manuel Chover.