Els festivals Rockejat i Jazz Panorama, aperitius musicals de les festes patronals a Torrent

0
727

La Va unir Musical de Torrent participa aquest diumenge en la secció d’honor del Certamen Internacional Ciutat de ValènciaEl Auditori de Torrent presenta el cartell del seu Jazz Panorama 2018 amb una bona mostra del millor jazz nacional i internacional. Del 20 al 22 de juliol, es donen cita en el seu escenari grans artistes del gènere, en un festival que sempre s’ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes i pel seu variat repertori d’estils i procedències. Les actuacions són totes a les 22 hores.

El festival s’inaugura amb NES, tres músics que uneixen els seus talents a la vora del Mediterrani: Nesrine Belmokh, cantant violoncel·lista franc-algeriana; Matthieu Saglio, violoncel·lista francès; i David Gadea, percussionista valencià. Les seues cançons en anglès, àrab i francès abasten des del jazz al clàssic, la música àrab o la cançó francesa.

El festival continua amb el contrabajista Omer Avital, un dels músics més excitants en l’escena del jazz en els últims 20 anys. És un compositor visionari i músic virtuós que està trencant els límits d’expressió del gènere. Les composicions de Avital van des de sofisticats diàlegs de jazz, passant pel funky i el groove de l’Orient Mitjà, fins a arranjaments orquestrals de música sefardí tradicional.

El festival ho tanca Julian Lage, prodigi de la guitarra des de molt xicotet. Julian Lage és un músic inquiet i curiós de naixement que mai ha parat d’experimentar i de créixer. Els concerts seran els dies 20, 21 i 22 de juliol a les 22 h en el Auditori de Torrent. Les entrades estan a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles del Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Rockejat, festival comarcal de referència
El 20 i 21 de juliol torna un dels festivals que cada any suma seguidors i adquireix importància i prestigi. L’àgora de Parc Central acollirà el primer dia de festival a Desakato. El millor rock asturià viatja fins a Torrent per a presentar el seu últim treball, Antàrtida. Per part seua, EUKZ actuarà a Torrent amb ni més ni menys que quasi 30 anys pujant-se a l’escenari amb 19 discos però una mateixa essència. Songs of Aguirre & Scila és una altra banda que presentarà el seu nou disc en el Rockejat. A més, enguany augmenten la seua posada en escena sumant una càrrega de distorsions i bateria i amb Scila. A més, estaran en aquesta primera jornada de Rockejat els grups locals Mineral Waters i Shirocco.

El dia 21 serà el torn de Smoking Souls. Aquesta banda ens porta des de terres alacantines rock en valencià amb els temes dels seus tres discos que ja han passejat per multitud de festivals del país. Boikot també se suma a aquest segon dia de festival. Moltes generacions han crescut al seu compàs i acompanyant-los pels escenaris de mig món i enguany presentaran el seu nou disc en el Rockejat. Amb el grup Gatillazo podrem gaudir del mític Evaristo, que donarà guerra en l’escenari amb un dels millors grups del punk espanyol. També es pujaran a l’escenari per a delectar als seus fans en l’últim dia de Rockejat les bandes locals Seventh Hell i Quelonio.

Certamen internacional de bandes
Canviant completament de registre, la Unió Musical de Torrent participa aquest diumenge en la secció d’honor del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, que tindrà lloc el diumenge dónes de les 17 hores en el Palau de la Música. Per aquest motiu, l’agrupació musical ofereix la possibilitat d’acudir gratis al concert amb autobús. Els interessats a acudir només han de comunicar-ho, per a facilitar la previsió, a algun membre de la banda. L’eixida de l’autobús és el diumenge a les 15.45 hores del parc de la plaça Corts Valencianes.