Les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor participaran en les festes del barri de Sagunt

0
222

El barri del carrer Sagunt de València inicia les festes en honor al Crist de la Fe

El barri del carrer Sagunt de València ha iniciat aquesta setmana les festes en honor al Santíssim Crist de la Fe, el programa de la qual la celebració en la Real Parròquia del Salvador i Santa Mónica de València.

Dimarts que ve, 11 de juny, serà el dia gran de les celebracions, que inclourà la solemne processó de la imatge del Crist acompanyada per les imatges de La nostra Senyora del Consol i de la Verge dels Desemparats, coneguda com “Mare de Déu de la Rosquilleta”.

En la processó, a les 21 hores, les tres imatges seran portades per les seues respectives confraries, que realitzen aquest acte conjunt des de 1968, i també participen -sense les seues imatges- les altres dues confraries que alberga la parròquia, la de la Verge del Quinche i la del Senyor dels Miracles, s’espera la presència de les maximas representants de la festa fallera amb les seues corts d’honor, així com els representants de les comissions falleres de l’Agrupació de fallera de Sagunt- Quart. El recorregut culminarà amb l’entrada en la plaça de Santa Mónica, on es dispararà un castell.

Regalen al Papa un llibre sobre el Crist de la Fe i les festes

Un matrimoni de feligresos de la parròquia de Santa Mónica, José Olmedo i Rosa Badenes, va regalar al Papa Francesc el llibre titulat “El Crist de la Fe i la barriada del carrer Sagunt”, que repassa la història del Crist i de les festes, en una trobada que van tenir amb ell quan van viatjar a Roma, el mes de gener passat, en les seues noces d’or. 

El matrimoni va participar en una de les misses matinals que celebra Francisco en la seua residència de Santa Marta, a la qual van acudir després de sol·licitar-lo, i després de l’eucaristia, com és costum, el Pontífex saluda personalment a tots els feligresos. 

En aqueixa trobada José i Rosa van poder lliurar-li el llibre i una imatge del Crist, i el Papa “va agrair el regal, va dir que era un Crist molt bell i que llegiria el llibre amb interès”, segons el matrimoni, que ha afegit que “va ser una trobada molt emocionant” per la “proximitat del Papa” i perquè, a més, Francisco els va felicitar pels seus 50 anys de matrimoni ja que, tal com va assegurar, “arribar ací no sempre és fàcil però és possible amb la gràcia de Déu”.