Botiga ‘online’ de ninots de falla, la nova aposta d’un empresari Valencià

0
413
Fuente: Mininot

Ignacio Pérez, un empresari de Foios, ha posat en marxa una botiga online anomenada Mininot, perquè qualsevol persona puga adquirir un ninot i portar-se així un tros de les Falles de València o de les Fogueres d’Alacant.

La idea naix del seu desig de poder tenir un a casa. Això, juntament amb la seua relació amb diversos artistes fallers va fer possible aquest negoci. Així, el mes de febrer passat va moure el projecte juntament amb quatre artistes fallers davant la sensació d’inquietud d’aquest sector per la covid.

L’objectiu de Mininot, per tant, és doble. D’una banda, cerca visibilitzar l’art creatiu dels artistes fallers com una professió única en el món que cal donar a conèixer, mentre que, per un altre, desitja aprofitar aqueix talent per al desenvolupament de nous models de negoci per mitjà de la comercialització d’obres com són els ninots.

“El ninot és la representació del que és una falla, si som capaces de donar a conèixer i veure que té personalitat pròpia per a existir podem fer que el món conega més la festa de les Falles a través de la seua comercialització”, explica el promotor.

D’aquesta manera, la iniciativa presenta un model de negoci online sota la premissa de “desestacionalizar la indústria cultural de les Falles. La seua pàgina web va eixir a la llum divendres passat i des de llavors ha treballat en xarxes socials per a poder construir tant la marca com una massa crítica per a veure com funciona la idea. Mininot també intenta arribar al màxim públic possible tant a València com a nivell nacional i internacional, per la qual cosa en el mes vinent el seu web comptarà amb una versió en anglès.
 
Ara com ara, la botiga té un catàleg de set models diferents de ninots de Falles que ja van existir -o similars- per a comptar amb un desenvolupament empresarial de manera equilibrada. Tots ells fets a mà. Els preus d’aquestes obres oscil·len entre els 145 i els 310 euros i, actualment, les dues més cares es troben en oferta. Per part seua, la seua elaboració es realitza sota comanda, amb un temps de lliurament de 20 i 40 dies. Quant a la venda internacional, compten amb una llista dels països als quals poden enviar les obres per qüestió de costos d’enviament, encara que es pot lliurar a qualsevol si el client contacta de forma directa amb la botiga.

El promotor admet que des del primer moment hi ha hagut “bastant resposta”. En el seu compte d’Instagram, per exemple, han obtingut 150 seguidors en dos dies. Així mateix, el primer dia de la botiga online es van arribar a les mil reproduccions. Si tot segueix així i s’observa una demanda que afavorisca l’estabilitat del projecte s’intentaran assentar les bases de la botiga online amb fins a deu artistes fallers per a anar treballant de manera “a poc a poc i amb una gestió més fiable”.