Calendari pirotècnic de les falles 2018

Pirotècnia Valenciana s'encarregarà de l'apoteosi, la mascletà i l'espectacle final de la Crida el dia 25 de febrer

0
35

El calendari pirotècnic de les falles de 2018 ens porta grans espectacles de llum, color i so, començarà el dia de la Crida a les 20 hores amb un espectacle a càrrec de Ricasa, mentre que Pirotècnia Valenciana s’encarregarà de l’apoteosi, la mascletà i l’espectacle final de la Crida el dia 25 de febrer. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat al costat de les falleres majors de València el programa pirotècnic en la tradicional Gala de la Pirotècnia, celebrada aquest dijous en el Palau de l’Exposició.

Per començar la gran setmana de Falles, la mitjanit del dijous 15 de març al divendres 16 Ricasa s’encarregarà de la Albà dels Fallis, un espectacle nocturn amb caràcter nou que es farà en la plaça de l’Ajuntament i permetrà a les comissions falleres sumar-se a la celebració disparant carcasses sincronizadamente des de tots els punts de la ciutat per anunciar l’inici de la Nit de la Plantà.

Reyes Martí serà la gran protagonista del final del programa en ser la primera dona responsable de disparar la Nit del Foc, la mascletà del dia 19 i la Cremà de les Falles Municipals. Quant a les mascletaes, el dia 1 Peñarroja obrirà el cicle en què també es dispararà en la plaça de l’Ajuntament la de Pirotècnia Saragossana (dia 2), Vulcà (dia 3), del Mediterrani (dia 4), Nadal-Martí (dia 5), Accitana-María Angoixes (dia 6), Gironina (dia 7) i Global Foc-Caballer FX el Dia de la Dona (dia 8). A continuació, dispararan les mascletaesPirotècnia Alpujarreña (dia 9), Germans Caballer (dia 10), Tomás (dia 11), Ferrándiz (dia 12), Crespo (dia 13), Zarzoso (dia 14), Ricasa(dia 15), Aitana (dia 16), Turis (dia 17), Pirotècnia Valenciana (dia 18) i l’esmentada mascletà del dia 19 a càrrec de Pirotècnia Martí.

També hi ha programada una mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament la mitjanit del dissabte 3 al diumenge 4, a càrrec de Pirotècnia Vulcà. Una setmana després, el dissabte dia 10 de març, Germans Caballer dispararan l’espectacle pirotècnic en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la Plantà de la Falla Municipal.

Els tradicionals castells en l’Albereda de la setmana gran de Falles també tindran a grans pirotècnics, aquest any amb Pirotècnia del Mediterrani la nit del divendres 16 de març (24 hores); Peñarroja, la nit del dissabte 17 (a les 1.00 hores del dia 18), i Pirotècnia Martí, la nit del diumenge 18 i la Nit del Foc (a les 1.30 hores ja del dia 19). Reyes Martí i el seu equip també s’encarregaran de l’espectacle amb motiu de la cremà de les falles municipals (el dia 19 a la nit, a les 24 hores).