Ciutadans acusa Fuset d’incomplir la Llei de Transparència i ocultar informació als fallers

0
76

La regidora Amparo Picó exigix a Fuset que incloga tota la informació amb la màxima responsabilitat i transparència

El grup Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha denunciat que la Junta Central Fallera (JCF) continua incomplint la Llei de Transparència per ocultar informació sobre la gestió de l’organisme faller en el Portal de Transparència de la pàgina web, on és obligació a incloure-la i difondre-la. Per este motiu, la regidora Amparo Picó ha presentat dos preguntes al pròxim Ple de l’Ajuntament de València exigint explicacions de per què s’oculta esta informació.

“El president de la JCF i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, és també edil de la Delegació d’Administració Electrònica i, per això, ha de saber bé les seues obligacions per a incloure en la web tota la informació. És injustificable el que s’estiga ocultant i negant informació no sols als fallers sinó també a tots els ciutadans sobre la gestió que, dia a dia, es realitza demostrant una vegada més la falta de transparència i de responsabilitat de Pere Fuset pel que fa a la gestió de la seua regidoria a pesar d’haver-li exigit, des del nostre Grup Municipal de Ciutadans, en diverses ocasions al llarg d’estos més de tres anys i mig de legislatura, que complisca amb la llei”, ha manifestat l’edil Amparo Picó.

“Esperem que, amb les nostres preguntes i petició d’explicacions, tot s’aclarisca i el senyor Pere Fuset no persistisca en la improcedent actitud de negar-se a facilitar informació i incomplir les normes de bon govern”, ha explicat la regidora Amparo Picó.

La regidor Picó ha exposat: “L’edil Fuset continua negant als fallers el seu dret a conéixer els contractes menors adjudicats a empreses i els convenis rubricats, al llarg de l’any passat, amb empreses privades, que haurien d’incloure’s en la pàgina web res més firmar-se per a una total claredat i transparencia”.

L’edil també ha exigit a Fuset que “amb la major urgència possible incloga en la pàgina web la informació sobre les dades estadístiques quant al percentatge en volum pressupostari de contractes adjudicats, les subvencions i ajudes econòmiques concedides, les campanyes de publicitat així com els gastos de caixa fixa i les dades sobre endeutament i morositat”.