Ciudadanos vota en contra dels pressupostos de la JCF per a 2020

0
597

Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València ha votat en contra dels pressupostos de l’Organisme Autònom de la JCF (Junta Central Fallera) perquè l’increment anunciat, de quasi un 10%, és fals ja que s’ha fet un ajust amb la despesa real amb, respecte als comptes de 2019 i 2018. D’aquesta forma, s’arrepleguen les peticions formulades per aquest grup municipal en els últims anys en els quals votem en contra perquè es pressupostava per davall de les despeses reals.

La regidora de Cs i consellera en el consell rector de la JCF, Amparo Picó, ha afirmat: “Em sembla lamentable enganyar als fallers dient-los que s’augmenta el pressupost quan la realitat és una altra. Els comptes per a activitats, és a dir els actes de la JCF, són les mateixes. Només s’augmenta per al pagament de personal i poc més. El regidor Fuset ha ajustat el pressupost, que enguany és de 2,5 milions, a la despesa real i això ja ho havia d’haver fet fa anys”.

Sobre aquest assumpte, Amparo Picó ha afegit: “hem proposat lliurar a cada president en l’assemblea mensual, la d’aquest mes, els pressupostos de la JCF per a complir amb la transparència que Fuset va prometre amb els fallers, a més del deure d’incloure’l en la pàgina web, on no estan ni els de 2018 ni els de 2019”.

L’edil Picó ha exigit a Fuset una major transparència en els comptes perquè encara continuen figurant més de 130.000 euros com a ‘despeses diverses’. Els més elevats estan en les àrees de Secretària General, 39.701,22 euros; de Festejos, amb 30.000; d’altres en Relacions Públiques i 26.000 euros en la de Falleres Majors.

Respecte a la partida de Promoció Unesco la regidor Picó ha criticat que el nom de la institució, Unesco, ja no figura en el nomeclator. “És una falta de respecte a la institució”. Sobre els diners previstos ha explicat que “només s’ha gastat, ara com ara, 2.000 dels 15.000 euros. L’any passat també va pressupostar 15.000 i només es va gastar 6.800 euros”.

En relació als ingressos de patrocinis d’empreses privades Ciutadans ha denunciat la falta de gestió dels responsables de la JCF. “L’any passat es van deixar d’ingressar 47.150 euros dels 180.000 previstos i en 2017 no es van ingressar 23.000 euros d’aqueixa mateixa quantitat”, afegit.

Per a concloure, l’edil Picó ha sol·licitat quantificar en el pressupost la subvenció que reben cadascuna de les 22 agrupacions. “En el pressupost només apareix la partida total però no per cada col·lectiu faller”, ha conclòs.