Ciutadans s’absté en els pressupostos de JCF per no tenir en compte la despesa definitiva

0
310

La regidora Empar Picó declara que el seu grup estarà vigilant en la despesa per a promocionar la candidatura de la Unesco.

Ciutadans (C’s) s’ha abstingut en la votació dels pressupostos de la Junta Central Fallera (JCF) de 2017 “per considerar que l’organisme faller no ha tingut en compte la despesa real d’enguany que ha tingut un important increment sobre el pressupost inicial”. “Ens hem abstingut perquè considerem que tot pressupost ha de ser realista. El pressupost de 2016 difereix notablement de la despesa real que ha fet la Junta Central Fallera. La correcció realitzada en la previsió de 2017 és encara insuficient”, ha comentat la consellera Picó, qui ha reconegut l’esforç dels gestors en minorar la quantitat en les partides de despeses diverses tal com va demanar Ciutadans.

Un dels apartats en el qual estarà vigilant Ciutadans és en el de patrocinis. “S’han pressupostat més diners i açò suposa, d’inici, negociacions amb empreses privades. Esperem que ho aconseguisquen pel bé de les Falles”, ha comentat la regidor Empar Picó.

D’altra banda, el president de Junta Central Fallera ha lliurat a Ciutadans (C’s) còpia dels documents que els van fer signar a les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València després d’haver-li recordat que incorria en incompliment de la llei. “Nosaltres ja alertem d’haver-se fet sense coneixement del secretari administratiu del consell i de la JCF i així ha sigut. Ens sembla que saltar-se aquesta norma no entra en els cànons. No entenem per què ha retardat el lliurament quan ell ha defensat la trasparència”, ha explicat l’edil Picó.

Finalment, a Ciutadans li ha semblat bé la modificació introduïda per a la promoció de la Unesco amb 100.000 euros però avisa que realitzarà seguiment sobre com s’efectua la despesa i sí es compleix la legalitat.