Comença el Rockejat més “participatiu i econòmic” de la història de Torrent

0
539

Amb més d’una desena d’actuacions entre el 21 i 22 de juliol, el festival afronta aquesta nova edició amb un dels seus cartells més esperats
Reincidents i Porretas, caps de cartell del Rockejat 2017

Avui les portes de l’Àgora Parc Central s’obriran per a donar començament al Rockejat “més participatiu i econòmic” de la història de la nostra ciutat, com ha indicat el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa. El Festival, que enguany és gratuït per als assistents, torna a complir els objectius marcats des de la delegació de Festes: reduir la partida pressupostària destinada a la seua producció sense perdre qualitat musical en el cartell i donar l’oportunitat als grups locals de ser partícips i organitzadors del Rockejat.

Al llarg de l’any, les bandes locals han dissenyat el model de concert – grups, horaris, temes per banda i ordre d’actuació- sobre la base de les diferents propostes oferides des de la regidoria segons la disponibilitat dels grups escollits en aquestes dates. D’aquesta forma, s’ha dissenyat un festival col·laboratiu creat pels joves músics de la ciutat i adaptat als gustos musicals del públic del Rockejat.

S’espera que milers de joves acudisquen durant aquestes dues jornades a gaudir dels seus grups favorits de rock, reggae, pop-rock, punk i mestissatge, que despunten en el panorama nacional.

Des de Sevilla arriba el dia 21 de juliol el cap de cartell, Reincidents, un grup de música rock i punk que porta en actiu des de 1987, oferint concerts per tot el panorama nacional i internacional. A Reincidents els acompanyarà en aquesta jornada musical, els valencians Els de Marras, Sva-Ters i Arzua25 i des d’Itàlia vindrà Train To Roots a oferir-nos un dels concerts de reggae i ska més esperats.

La segona jornada de concerts rebrà a Porretas, un grup del barri madrileny de Hortalezas que es defineix com “l’esperit d’una cultura de barri que troba en la música el millor o quasi únic vehicle d’expressió pròpia”. Aquest consolidat grup porta en actiu des de 1985 i és un dels més esperats d’aquesta edició. Porretas compartirà escenari amb els grups valencians Els Benito, Mafalda, Desconcert, The Third Grade i Tonirito Leré i la Bona Band.

El regidor Alfred Costa afirma que “en aquesta edició mantenim les actuacions de grups de la ciutat oferint-los un espai amb les condicions tècniques adequades per a celebrar dues jornades musicals de pop-rock i dj’s, a més de celebrar una altra edició del **Rapejat, novetat del passat any i que va tenir molt bon acolliment entre el públic, amb la presència de Kinky Boy i Big Fish”.

La novetat d’aquesta edició resideix en la celebració de la Gastro-Fira, un espai alternatiu amb música, monòlegs, microteatre i animació infantil que se celebrarà en les mateixes instal·lacions de Parc Central fins al dia 30 de juliol. Aquesta fira gastronòmica s’inaugurarà aquesta vesprada a les 19:00 hores.