Comencen les Festes de Moros i Cristians del Cap i Casal

0
699

Divendres passat dia 21 d’abril, en la sala Forsañ, es va iniciar el que seran les Festes de Moros i Cristians del Cap i Casal, que culminaran amb la Gran Entrada el pròxim Nou d’Octubre.

Ja s’he fet tradició que un sopar informal servisca per a despedir els càrrecs de l’exercici anterior i donar la benvinguda als que els ostentaran en les pròximes festes.

Per això el president, Vicente Roig, va agrair la seua col·laboració a:
Estefanía López Montesinos, FMV 2015, Padrina de la Festa en 2016
Charo Valeriano Pérez, Capitana del ban Cristià en 2016
Luis Díez Domingo, Capità del ban Moro en 2016
Bettina Von Vöringer, Banderera en 2016

els que van respondre també amb afectuoses paraules d’agraïment. En particular, Estefanía va confessar que li havia guanyat la Festa. Charo es va mostrar orgullosa d’haver sigut la primera dona que ostenta una capitania, quasi igual que Bettina, la primera banderera de la festa, mentres que Luis va assenyalar, en to d’humor, la seua satisfacció com a Capità Moro per haver estat acompanyat sempre per dones…

Tot això va ser després d’un sopar tradicional valenciana en què el plat fort va ser la no menys típica “olleta de music”, habitual en les festes de moros i cristians alcoianes.

Un notable grup de músics de la Banda de Tres Forques va interpretar diverses marxes mores i cristianes i, així, es va donar la benvinguda als càrrecs de 2017:

Alicia Moreno Morales, FMV 2016 i Padrina de la Festa en 2017
Francisco Esteve March, Capità Moro de 2017, en representació de la comparsa “Omeyas”
Joaquín Benavent Briz, Capità Cristià de 2017, en representació de la comparsa “Mío Cid”

Algunes “entraetes” van servir per a despedir la grata vetlada, preludi dels actes del pròxim mes de maig: El “mig any fester” i, sobretot, la solemne Presentació d’estos càrrecs, que se celebrarà en l’Ateneu Mercantil, com ja ve sent habitual.