Crespo denuncia una nova improvisació en el programa de Falles 2017

0
253

Félix Crespo ha denunciat que “Fuset contraprograma l’Ofrena amb tres concerts improvisats en la falla municipal”.

Crespo ha denunciat “una nova improvisació” del regidor de Festes, Pere Fuset, després que anunciara avui la celebració de tres concerts musicals en la Falla gran de l’Ajuntament “coincidint amb un dels actes més volguts i amb més atracció per als valencians: l’Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats.

A un dia de la plantà, ha explicat el regidor popular, “es despenja Fuset amb aquests concerts que no figuren en la programació oficial de les Falles votada i aprovada per l’assemblea de presidents,” i ho fa segons ha remarcat Crespo, “sense consultar-ho amb ningú i sense tenir la cobertura necessària ni del Bàndol ni del protocol municipal de les Falles 2017 aprovat”.

L’organització improvisada d’aquests concerts, ha destacat Crespo, “comporta que no s’haja generat el preceptiu expedient administratiu i que no hagen informat sobre la contractació realitzada als grups musicals,” la qual cosa segons ha advertit, “podria suposar que es portaren avance sense que es garantisca el respecte a causa de la Llei d’espectacles 14/2010 de 3 de desembre d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives”.

A més, ha incidit l’edil popular, “la contraprogramació a l’Ofrena amb els concerts els dies 17 i 18, s’estén també a la finalització del lliurament de premis de Falles Infantils, que té lloc la vesprada del dia 16 de març, en què Fuset també ha posat una actuació musical en la Falla de l’Ajuntament”.

Félix Crespo ha demanat explicacions sobre l’import extraordinari que va a suposar totes les despeses relacionades amb actuacions: so, il·luminació, infraestructures, etcètera, que no estan pressupostats des d’un inici en les Falles municipals de 2017.

“Fuset segueix sense entendre que les Falles pertanyen a tots els valencians,” i per açò, ha conclòs Crespo, “la qual cosa no pot fer és decidir unilateralment, sense consultar amb ningú, i organitzar uns concerts, coincidint amb l’Ofrena i el lliurament de Premis de Falles Infantils, en els quals a més no és clar si està garantit que es complisquen la legislació sobre espectacles públics”.

Crespo ha finalitzat exigint al regidor de Festes que “deixe d’improvisar ja i de marejar als valencians i respecte la normativa vigent i complisca els acords de l’Assemblea de Presidents. Si vol organitzar concerts, que deixe el càrrec de regidor i es faça promotor. Per un dia hauria d’exercir com a president de falla i conèixer l’exigència de la legislació que se li demana a qualsevol comissió per a fer actes oficials, alguna cosa que a ell li importa molt poc com demostra saltant-se fins als acords de la Junta de protecció Civil i els seus plans de seguretat”.