Quatre són les comissions falleres que rebran la subvenció municipal per fomentar la igualtat i la diversitat

0
596

Enguany, cinc comissions falleres s’han presentat a les subvencions. Quatre d’elles, Sequiota-el Palmar, Borrull-Socors, Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i Rubén Vela-Doctor Waksman han sigut subvencionades amb 2.800 euros cadascuna pels seus projectes de promoció de la igualtat entre homes i dones, la diversitat i la no discriminació. Una cinquena comissió, Santa María Micaela-Martín l’Humà, ha resultat desestimada per no complir els requisits de la convocatòria.

La comissió Plaza de la Sequiota-el Palmar ha presentat un projecte per al foment de la corresponsabilitat de les tasques domèstiques entre homes i dones. Així, realitzarà cursos de cuina, planxa i costura, neteja i organització de la llar, entre altres, dirigits especialment a adolescents i adults joves. La comissió Borrull-Socors, per part seua, col·laborarà amb col·lectius, associacions i organitzacions no governamentals com el Col·lectiu Lambda, el comitè antisida i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR). La comissió Rubén Vela-Doctor Waksman treballarà la sensibilització, conscienciació i integració en el barri Quatre Carreres dels col·lectius i entitats més vulnerables. Finalment, la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals treballarà per a trencar el sostre de cristall de les dones en el món faller, especialment en els càrrecs de direcció.

Els premis Caliu, que tradicionalment premiaven el monument faller divers i igualitari, s’han reconvertit enguany en subvencions a la realització d’activitats internes en el si de la comissió. La regidora d’Igualtat ha afirmat que “si les falles són igualitàries, contagiaran la resta de la ciutat”. Segons la regidora, “com enguany no hem tingut falles, hem reconvertit els premis Caliu en subvencions a comissions falleres, unes comissions falleres que són les associacions més importants de València i tenen, per tant, la capacitat de transformar la societat i fer-la millor i més igualitària”.

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha traslladat la seua enhorabona “a les falles perquè són exemple de moltes coses. Són exemple d’igualtat, d’inclusió i de solidaritat”. De fet, Galiana ha destacat “l’esforç que la Junta Central Fallera realitza tots els anys en matèria d’esport inclusiu en activitats com el tennis, la pilota valenciana, la petanca i el bàsquet, entre altres”.