Cultura Festiva ajudarà a les falles a adaptar-se a la Llei de Memòria Històrica

0
635

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ajudarà a les comissions falleres que hagen d’adaptar els seus noms i la seua imatge, arran del canvi de denominació de vies urbanes amb noms de la dictadura franquista per a ajustar-se a les exigències de la Llei de Memòria Històrica. El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha explicat que les comissions disposaran de tota la informació i assistència necessària per a afrontar un procés que s’estendrà durant un any.

14 comissions falleres veuran canviar la denominació dels carrers i places que els donen nom, una vegada siga aprovada la iniciativa anunciada ahir per la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, per a adaptar el nomenclàtor de la ciutat a les exigències de la Llei de Memòria Històrica.

Per a assistir a les comissions amb demarcacions que experimentaran canvis en els noms dels seus carrers, Fuset ha indicat que es mantindran reunions explicatives amb representants de totes estes comissions, amb l’objectiu de guiar-los en el procés d’adaptació i atendre les seues necessitats.

Segons ha explicat Fuset, “València es disposa a complir, per fi, amb la normativa vigent, corregint així una anomalia històrica d’exaltació de la dictadura impròpia d’una ciutat democràtica i respectuosa com la nostra. La nostra festa gran, impregnada d’un profund sentit democràtic, estarà a l’altura d’esta adaptació necessària, i des de l’Ajuntament estarem junt amb el món faller per a ajudar-los en tot allò que siga necesario”, ha explicat Fuset, el qual, a més, ha anunciat que s’estudiarà la possibilitat d’establir ajudes econòmiques, en cas de ser necessàries, per a afavorir l’adaptació de les comissions a la llei. “Cal recordar que hi ha tot un any de transició per a facilitar l’adaptació i durant tot eixe temps escoltarem totes les necessitats que ens plantegen les comissions”, ha afegit.