Cultura Festiva reforçarà la Nit a la Mar després de la gran acollida del públic enguany

0
244

Fuset fa un balanç molt positiu de la Nit a la Mar i destaca la gran resposta del públic.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha valorat molt positivament la celebració este cap de setmana passat de la Nit a la Mar, en el marc de les celebracions de la Gran Fira de València. “La Nit a la Mar ha sigut un èxit. Ha reunit milers de persones als Poblats Marítims i demostra l’encert d’haver apostat estratègicament per la descentralització, la diversificació i la valencianització de la programació de la Gran Fira”, ha destacat, en referència a la línia seguida per la Regidoria des de l’any passat.

“Enguany hem reforçat la nostra aposta amb la tematització dels caps de setmana, amb cites com la d’esta Nit a la Mar o la Nit del Folk, dos propostes que han tingut una molt bona acceptació per part de la ciutadania i les persones que ens visiten i que enfortirem per a la pròxima edició”, ha anunciat Fuset.

El regidor ha destacat la importància estratègica de la Nit a la Mar “per donar a conéixer i obrir la Marina de València a la ciutadania i al turisme i per dinamitzar els vessants econòmic i cultural de la façana marítima de València”.

Fuset ha volgut “felicitar enèrgicament” Ricardo Caballer i els seus treballadors, qui varen aconseguir l’ovació del públic “amb un piromusical de primer nivell que va servir també d’homenatge a alguns grans noms de la música valenciana”. “Amb el suport del govern de Joan Ribó, els pirotècnics valencians tornen a ser profetes en la seua terra, mostrant a casa allò que habitualment fan en altres llocs del món”, ha destacat el regidor, qui ha posat en valor l’aposta constant per la pirotècnia en la gestió de la cultura festiva de la ciutat, tant en Falles, com en Nadal amb la Cavalcada de Reis o les Campanades, i durant la Gran Fira. “Continuem treballant per dignificar el tracte econòmic als pirotècnics i fomentar la diversificació i un doble camí de recuperació de tradicions i foment de la innovació”, ha explicat. A més, ha destacat que el piromusical ha servit per experimentar la resposta de la Marina “com una zona de focs de gran espectacularitat i segura” i ha pronosticat que “de ben segur comptarà amb més usos al futur”.

Fuset ha ressaltat la combinació de xicotets esdeveniments, pensats per a públics més reduïts, com els de la Ruta a la Mar que va tindre lloc al Cabanyal i Canyamelar, amb uns altres de gran format com els de la Marina, “una combinació que ens permet arribar a tots els públics des d’una proposta cultural i festiva netament valenciana”. De fet, el regidor ha destacat “el caràcter valencià de tots els artistes implicats en la Nit a la Mar” i ha subratllat la capacitat d’atracció de públics d’Eugeni Alemany, Auxili i La Habitación Roja “en un dels primers concerts gratuïts programats per l’Ajuntament durant dècades”.