Diputació ajuda l’AJuntament de València a canalitzar les ajudes per la suspensió de les falles

0
274

El president de la Diputació i el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València analitzen la complicada situació del sector a conseqüència de la pandèmia i els passos que han donat totes dues institucions per a revitalitzar l’activitat econòmica que genera

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, s’han reunit aquest dilluns en el Palau de la Batlia, seu central de la corporació provincial, per a analitzar la complicada situació que travessen els sectors afectats per la suspensió de les Falles i coordinar les ajudes amb les quals totes dues institucions poden contribuir a la revitalització de l’activitat econòmica d’aquests sectors.

Tant Gaspar com Galiana han exposat els passos que han anat donant totes dues administracions per a interessar-se pels principals problemes als quals han de fer front aquests sectors després de la suspensió de les Falles a conseqüència de la pandèmia. Posar en comú aquests avanços, així com les possibles vies per a ajudar aquests gremis ha sigut la principal comesa d’aquesta reunió entre el president de la Diputació i el responsable municipal de Política Festiva.

En paraules de Toni Gaspar, “hem escoltat a diferents sectors relacionats amb les Falles i estem concretant amb ells les ajudes que des de la Diputació podem prestar-los”. “A més, crec que la coordinació ha de ser l’eina fonamental perquè l’ajuda que puguem prestar des de les institucions arribe a qui més la necessita i servisca per a reconduir l’activitat de tots aquests professionals que posen el seu talent al servei de la festa a València i desenes de pobles de la província”, ha afegit Gaspar.

El president de la Diputació s’ha reunit en les últimes setmanes amb els responsables de diferents sectors vinculats molt directament a la festa, cas dels indumentaristas, els pirotècnics i el Gremi d’Artistes Fallers, molts d’ells instal·lats en diferents municipis de la província, on es viu una intensa activitat fallera.

Per part seua, Galiana ha agraït la preocupació del president de la Diputació per la cultura festiva de la ciutat i, per extensió, de tota la província: “Crec que és l’hora de crear taules de treball per a millorar la coordinació amb altres ciutats i agraïsc l’oferiment de Toni Gaspar per a fer d’enllaç i ajuda entre els diferents municipis de la província. És el moment de conjuminar esforços i anar de la mà per a protegir una festa que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

Gaspar i Galiana s’han emplaçat a continuar compartint els avanços que totes dues institucions realitzen en les seues trobades amb els sectors afectats, amb la intenció de reforçar la coordinació de les ajudes i l’efectivitat d’aquestes.