Ja estem en falles 2019

0
689

Les Falleres Majors de València han donat la benvinguda a les falles en el tradicional acte de la Crida on els 5 sentits han sigut els protagonistes.strong>

Marina Civera i Sara Larrazábal obrin passe a la sàtira i la crítica de les falles

Sara Larrazábal, ha emocionat a xicotets dient que “s’atreviria a dir que els xiquets i xiquetes fallers tenim un sisè sentit, el sentit faller, que alimenta la resta dels nostres sentits”.

Milers de fallers s’han congregat enfront de les Torres de Serrano per a escoltar el discurs de les màximes representants, Marina Civera i SaraLarrazábal, molt emocionades s’han dirigit al públic faller. Després d’un espectacle musical, amb imatges sobre la història de les falles, l’alcalde ha pres la paraula i ha lliurat les claus de la ciutat a Marina Civera.

El discurs de Marina Civera ha destacat per recordar que “les falles són efímeres, però el nostre amor per elles és etern“. Ha volgut destacar el paper de la seua cort d’honor ressaltant que “juntament amb aquestes 12 dones, que són l’essència i reflex del gran paper de la dona en la nostra festa i en la nostra societat, us fem saber que les portes de la nostra ciutat sempre estan obertes”. També ha dit que som un poble inclusiu, que defensa la convivència i germanor, i que protegeix la seua llengua valenciana. Finalment ha destacat que “obrim passe a la sàtira i a la crítica, el pilar principal de la nostra festa, totes aquestes obres d’art que es planten en els nostres barris”.

Per part seua, la Falllera Major Infantil, Sara Larrazábal, ha emocionat a petits i grans dient que “s’atreviria a dir que els xiquets i xiquetes fallers tenim un sisè sentit, el sentit faller, que alimenta la resta dels nostres sentits”. “M’agradaria demanar-vos que deixeu participar als xiquets fallers en l’elecció dels nostres monuments infantils, perquè les falles infantils són patrimoni de la infància fallera”.