El 25% de la reconstrucció de les tres falles d’Especial serà a càrrec de l’Ajuntament

0
536

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha comunicat al president de la Federació d’Especial, Rafa Mengó, que se’ls concedirà un 25% del valor pressupostat del projecte per a poder plantar la falla en 2021, un anunci que des d’aquest col·lectiu qualifiquen com a positiu.

En total se’ls abonaran 98.630 euros, ja que Regne de València-Duc de Calàbria rebrà 25.000 euros; Na Jordana tindrà 36.130 euros i Cuba-Literat Azorín podrà comptar amb 37.500 euros.

Aquestes comissions rebran finalment el 25% d’ajudes anuals habituals, un 37,5% més que s’ha concedit de forma extraordinària a totes les falles per a poder afrontar els pagaments després que el Govern decretara l’alarma; i el 25% addicional per ser les tres úniques falles que no es desplantaren. Cal recordar que no van poder presenciar la cremà dels seus projectes, ja que els Bombers les van fer a portes tancades per a evitar concentracions. És a dir, en total comptaran amb un 87,5% i no tindran el límit del 10% que s’ha marcat a la resta de les falles per a invertir en els retocs de falles.