El 6 d’octubre es produirà la manifestació dels indumentaristes de la província

0
562
Font: Associació comerços indumentària valenciana

Indumentaristes, orfebres, telers i artesans de tota la Comunitat Valenciana es manifestaran dimarts que ve 6 d’octubre sota el lema “La indumentària també és Patrimoni, es mor”, en senyal de dol per la forta crisi que està travessant el sector degut a la situació que ha generat la Covid-19.

La marxa organitzada per l’Associació de Comerços d’Indumentària Valenciana (ASCIVA), composta per professionals dedicats a mantenir la tradició i la cultura de la nostra indumentària valenciana, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, arrancarà a les 11’00 hores des de la plaça de Sant Agustín de la ciutat de València i farà el recorregut pel carrer Sant Vicent, el carrer María Cristina i acabarà en la plaça de l’Ajuntament.

El sector que ha patit un descens en la seua facturació del 99% des que es va iniciar l’estat d’alarma el mes de març passat, es manifestarà en silenci, vestits de negre i lluint crespons negres per a reclamar a les autoritats i institucions «que no es deixe morir un important sector productiu de l’economia format per artesans i empreses familiars que també és patrimoni de tots els valencians».

En finalitzar el recorregut, es procedirà a la lectura d’un manifest en el qual reclamarà la concessió d’ajudes i subvencions per al sector, denunciant la falta de suport que fins avui han rebut de les administracions. També se sol·licitarà un compromís oficial de celebració de les Falles 2021, complint, evidentment, totes les mesures i protocols sanitaris i de salut pública, igual que se celebren tot tipus d’espectacles i actes culturals. I es reclamarà transparència en els concursos i adjudicacions públiques que licita la Junta Central Fallera de València i altres entitats públiques.

La marxa se celebrarà complint amb totes les mesures i distàncies de seguretat enfront del Covid-19. Irene Mª Sancho Atanet, presidenta de l’associació , atendrà els mitjans de comunicació a les 11’00 hores, previ a l’inici de la manifestació en la plaça de Sant Agustín.