L’Ateneu Mercantil lliurament els premis dels concursos de fotografia “9 d’Octubre- Carlos Tonda” i de “Falles 2019”

0
28

L’Ateneu Mercantil de València ha lliurat els premis dels concursos de fotografia, el quart “9 d’Octubre- Carlos Tonda” i l’XI Concurs de Fotografia per a aficionats “Ateneu Mercantil Falles 2019”, que s’organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de València. Així mateix s’ha inaugurat l’exposició de fotografies participants, que es podrà visitar, de forma gratuïta i amb entrada lliure, en el Saló Noble fins al pròxim 31 d’agost.

En el cas de l’IV Premi “9 d’Octubre-Carlos Tonda” el guardó ha recaigut sobre Felipe Tomás Jiménez, de la Vila Joiosa, per “Nit de Pólvora”; el segon premi és per a Francisco Taberner Pastor, de València, per la fotografia “Peregrinació 1” i el tercer premi per a Reyes Cerdà Mira, de Castalla, per “Cors i Danses”.

Per a l’XI Concurs de Fotografia d’aficionats “Ateneu Mercantil Falles 2019” en la categoria en color el primer premi ha sigut per a Begoña Mateo Martínez per “Colors” i el segon per a Pablo Pagan Castanyer per “Curiositat”. Per part seua, en la categoria en Blanco i Negre el primer premi ha sigut per a Eneida Forcén Váquez per “Només és fum” i per a Enrique Esquiu Hernández per “Paelles de carrer”.

La gran novetat en aquesta edició ha sigut que el concurs fotogràfic de Falles ha començat a fer-se via internet, gràcies a la col·laboració amb l’empresa MundoArti, la StartUp guanyadora del concurs europeu d’emprenedors de l’Ateneu Mercantil de l’any passat. Aquesta iniciativa, com ja va ocórrer amb el concurs de pintura del Saló de Tardor, ha permès que augmente el nombre de fotografies participants en el concurs, ja que el cost és molt de menor que fer-lo de manera física.

Els guanyadors han rebut premis en metàl·lic i trofeus. En el Cas del Concurs de fotografia “9 d’Octubre- Carlos Tonda”, amb temàtica relacionada amb el festes, tradicions i costums valencians, ha sigut de 600 euros per al primer premi, 300 euros per al segon premi i 150 euros per al tercer premi. En el cas dels premiats en el concurs de Falles el premi ha sigut de 400€ per al primer premi i 200€ per al segon premi.